Gündem
  • 14.6.2018 09:00

MHP : AK Parti ile ittifakımız en erken 2023 yılına kadar sürecek

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, "Yeni sistemin bütün kurum ve kuralları ile ülkede yerleşmesi lazım. Bunun için de zamana ihtiyaç var. Cumhur İttifakı'nın kazanması durumunda bu sistem tam olarak oturuncaya kadar ittifak sürecektir. O yüzden milletimize taahhüdümüz, bu ittifakın en az 2023 yılına kadar sürecek olması" dedi.

Usta, partisinin Havza İlçe Başkanlığı tarafından ilçedeki bir restoranda düzenlenen iftara katıldı. Erhan Usta, iftarın ardından yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye, 15 Temmuz gibi tarihinin en büyük ihanetini yaşadı. Bunu sıradan askeri bir darbe girişimi gibi görmeyelim. Bu Türkiye'de iç savaş çıkarmaya, kardeş kanı dökülmesine yönelik bir girişimdi. O yüzden 15 Temmuz'u iyi anlamamız lazım. 15 Temmuz'da milli bir ruh, milli bir duruş oluştu. Yenikapı ve diğer süreçlerde devam etti. Aslında yeni sistemde ittifakların doğması bu çerçevede gerçekleşti.

'SEÇİMLERE YÖNELİK BİR İTTİFAK OLARAK GÖRMEMEK LAZIM'

Bizim de içinde bulunduğumuz Cumhur İttifakı'nın tohumlarının 15 Temmuz gecesi atıldığını ifade ediyoruz. Bunu seçimlere yönelik bir ittifak olarak görmemek lazım. Şunun için bu çok önemli. Bir, ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. İki, yeni sistemin bütün kurum ve kuralları ile ülkede yerleşmesi lazım. Bunun için de zamana ihtiyaç var. Cumhur İttifakı'nın kazanması durumunda bu sistem tam olarak oturuncaya kadar ittifak sürecektir. O yüzden milletimize taahhüdümüz, bu ittifakın en az 2023 yılına kadar sürecek olması.Sonra da devam eder sanırım..

Usta, tüm vatandaşları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 16 Haziran'da gerçekleştireceği Samsun mitingine de davet etti.

 

Güncellenme Tarihi : 14.6.2018 09:32

İLGİLİ HABERLER