Gündem
  • 24.8.2016 00:09

MHP teşkilatlarında Fethullahçı avı

Devlet Bahçeli'den teşkilatlara FETÖ uyarısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin il başkanlarını 'FETÖ' konusunda uyararak, "Teşkilatlara sızmalarına engel olun" dedi.

Mağdur edilenlerle ilgili bilgileri hükümet yetkililerine aktardıklarını belirten MHP lideri Devlet Bahçeli, il başkanlarını FETÖ'ye karşı uyardı.

"FETÖ'CÜLERİN TEŞKİLATLARA SIZMALARINA İZİN VERMEYİN"

Habertürk'ün haberine göre Bahçeli, 9 Ekim'de başlayacak olan olağan kongre sürecini hatırlattı. Bahçeli il başkanlarına "Kongre sürecini ciddiye alın. Dikkatli olun, FETÖ’cülerin teşkilatlara sızmalarına izin vermeyin" uyarısında bulundu.

Devlet Bahçeli'ye FETÖ listesi

Başbakan Yıldırım’ın muhalefet liderleriyle gerçekleştirdiği zirvede, Bahçeli’ye kamudan tasfiye edilenlerle ilgili bir bilgilendirme yaptığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Başbakan Yıldırım, MHP Lideri Bahçeli’nin ‘Kurunun yanında yaş da yanmasın’ uyarısı üzerine çok hassas bir çalışma yaptıklarını bildirdi. Daha önceMHP’nin verdiği görevden alınan ya da gözaltına alınan kamu görevlileriyle ilgili liste üzerinde hassas bir çalışma yaptıklarını bildiren Başbakan Yıldırım, çapraz tahkikat yaptıklarını vurguladı.

Bu çalışma sonucunda da MHP listesi içinde yer alan ancak tahkikat sonucunda FETÖ’cü olduğu tespit edilenlerle ilgili liste çıkardıklarını kaydeden Yıldırım, görüşme sırasında Bahçeli’ye bu listeyi verdi.

Listedeki isimlerin yanında haklarında FETÖ’cü olduklarını gösteren deliller ve bağlantılara yer verilmesi dikkat çekti. Bahçeli, bunun dışında kalanların listeden çıktığı yolunda yorum yaptı. Genel Merkeze gelen ‘teşekkür’ dönüşlerinden de, MHP’nin verdiği listeden işe dönüşlerin sağlanmaya başlandığı sonucuna ulaşıldı. MHP’de mağdurların başvuruları alınmaya devam ediyor ve önümüzdeki günlerde yeni bir listenin daha verilmesi bekleniyor.

Güncellenme Tarihi : 24.8.2016 00:37

İLGİLİ HABERLER