Gündem
  • 26.5.2015 21:40

MHP'li vekil bu tabelayı astırdı mı?

Mağdurlar, 7 Haziran seçim beyannamesinde hak ve özgürlükleri genişleteceklerini vaat eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 28 Şubat post-modern darbe sürecinde Başbakan Vekili olarak görev yaptığı dönemde başörtüsü yasağının altına imza attığını hatırlatarak, “Örtü yasakçılığına destek verenleri unutmadık” dediler.

7 Haziran seçim beyannamesinde hak ve özgürlükleri genişleteceklerini vaat eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tepki var... Yeni Akit'e konuşan Yusufiyeli Ülkücüler Derneği Genel Başkanı Hasan İlter, "Partisinin başörtülü milletvekili Nesrin Ünal'ın başını nasıl açtırdığını Bahçeli kendisi anlatmıştı. '1999 seçimlerinde çok genişletilmiş bir teşkilat yoklaması yaptık. Baktım Antalya'da bir doktor ilk sırayı almış. 'Kimdir' diye sordum. Tesettürlü bir hanım. 'Hanımefendiyi bulun, en kısa zamanda genel merkezimize gelsinler' dedim. Geldiler. TBMM'de tesettürlü milletvekilinin girişi biraz yasak konumdaydı. 'Siz seçilebilir bir konumdasınız. Böyle bir durumda tesettürünüzü açacak mısınız, ısrar eder misiniz? Meclis'e yeni giriş sürecinde partiyi tartışma zeminine sokamam. Onun için evliyseniz beyinize, ailenize, neyiniz varsa ona sorun, öyle karar verin. Eğer Genel Kurul'da açamam diyorsanız sizi listeye koymayacağım. Ama Genel Kurul'a tesettürü çıkartarak gelirim diyorsanız bizim için sakınca yok' dedim.' sözleri kendisine aittir." dedi.

MHP'Lİ VEKİL "BAŞÖRTÜLÜLER VE KÖPEKLER GİREMEZ" TABELASI ASTIRMIŞTI

İlter, MHP'nin sabıkalı bir parti olduğunu da ekleyerek, "Başörtülü milletvekillerinin hakkını savunduklarını iddia ederek kendi milletvekillerinin zorla başını açtırdılar. Bahçeli'nin başörtüsü konusunda yaptığı eski düşmanlıkları gizleyip, şimdi de seçim yatırımına yönelik münafıkça sözler söyleyerek başörtüsü savunucusu kesildiğini görüyoruz. MHP'nin geldiğimiz noktada İslami hassasiyetleri sıfıra inmiştir. Milletvekili yaptıkları Engin Alan, komutanı olduğu tatil köyünde 'başörtülüler ve köpekler giremez' diye bir tabela astırmıştı. Madem başörtüsünü savunuyorlar, o zaman niye başörtüsü düşmanı darbeci bir paşayı vekil yapmışlar? Bunların yaptıkları iki yüzlülüktür." dedi

HALKIMIZ SESSİZ KALANLARI İYİ BİLİYOR

AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Ravza Kavakçı Kan ise, O günlerde Merve Kavakçı'ya yapılan çirkin saldırının ve onun şahsında dindar insanlara yapılan had bildirme çabasının yarasının hala açık olduğuna dikkat çekerek, "Seçim çalışması sırasında vatandaşlarımız, günlük beni en az on defa çevirip, Merve Hanım'ın yaşadığı mağduriyeti hatırlayıp, sarılıp ağlıyorlar. İnsanlar sadece o gün ki meclisin görüntülerini izlesinler, kim o gün olanlara sessiz kaldı, kim başörtüsüne düşman o zaman görecekler. O günü esefle hatırlıyoruz. Tüm milletimizi hiçe saydıkları o gün için özür dilemeleri gerekiyor" dedi.
KAYNAK:YENİAKİT.COM.TR

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:13

İLGİLİ HABERLER