Gündem
  • 2.8.2015 23:39

MHP'nin koalisyon tercihi belli oldu

Yenişafak Gazetesi'nin haberine göre; MHP, AK Parti ile CHP arasında devam eden koalisyon görüşmelerinden sonuç alınamaması halinde HDP'nin de içinde olduğu 4 partili zorunlu seçim hükümeti yerine adı konulmuş bir azınlık hükümetiyle tarihi belli olan bir seçime gidilmesine daha sıcak bakıyor.

Parti yetkilileri, AK Parti ile koalisyon görüşmesi yapılmadığını, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP ile görüşmeler yürütüldüğü bir sırada MHP ile görüştüklerini dile getirmesini doğru bulmadıklarını ifade ediyor. MHP'nin gizli kapaklı bir görüşme yapmadığının altını çizen yetkililer, AK Parti'nin koalisyon kurma niyeti bulunmadığını savundu. Partinin önceliğinin AK Parti ile CHP koalisyonu olduğunun altını çizen yetkililer, AK Parti ile CHP'nin hükümeti kurması gerektiğini belirttiler.

SON ÇARE OLMALI

Parti yetkilileri, “Cumhurbaşkanı, perşembe günü yaptığı açıklamada seçim hükümetinden yana olmadığını söyledi. Bize göre de öyle. Ancak erken seçim azınlık hükümeti marifetiyle gündeme gelmemeli ama son çare buysa bundan kaçınılmaması lazım. Çaresiz kalınırsa adı konulmuş bir azınlık hükümetiyle tarihi belli olan bir seçime gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ancak 4 partinin içinde olacağı bir seçim hükümetine de sıcak bakmıyoruz” ifadelerini kullandı.

TALEP OLURSA GÖRÜŞÜRÜZ

AK Parti ile CHP arasında yürütülen görüşmelerin sonuçlanmasını beklediklerini aktaran parti yetkilileri, bu görüşmelerden sonuç çıkmaması durumunda Başbakan Davutoğlu'nun kendilerinden isteyeceği randevuya olumlu yanıt verileceğini kaydetti. Parti yetkilileri, koalisyon görüşmelerine başlanması için AK Parti'nin, MHP'nin hassasiyetlerine tamam demesi ve kamuoyuna ilan etmesi gerektiğini vurguladılar.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:03

İLGİLİ HABERLER