Gündem
  • 18.6.2018 13:41

Millet değil terör ittifakı!

Erdoğan ve Cumhur ittifakı karşısında hiçbir varlık gösteremeyeceklerini anlayan Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayları terörden siyasi rant devşirmenin derdine düştü. CHP’nin zoraki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İP’nin sözde milliyetçi adayı Meral Akşener ve SP’nin adayı Temel Karamollaoğlu adeta teröre arka çıkan açıklamalar yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun” anlayışıyla hareket eden Millet İttifakı CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi, terör destekçiliğinden tutuklu Selahattin Demirtaş için bile özgürlük naraları attı. HDP’yi baraj atlattırmak için olağanüstü gayret gösteren Millet İttifakı’nın bu tavrı Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçti. CHP’nin zoraki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, PKK destekçilerinden oy alabilmek umuduyla Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etti. 52 Kürt kardeşimizin PKK’lılarca öldürülmesinin sorumlusu Demirtaş’ın özgür bırakılması için çağrılarda bulundu. İnce, çeşitli ortamlarda yaptığı açıklamalarla FETÖ’ye de sahip çıktı. Katıldığı bir TV programında “FETÖ elebaşı usulünce ABD’den istenmedi” diyen İnce, dağılma sürecindeki örgüte adeta moral verdi.

DEMİRTAŞ’IN ÖZGÜRLÜK HAVARİLERİ

İYİ Parti’nin sözde milliyetçi adayı Meral Akşener de, terör ağzıyla konuşmakta İnce’den geri kalmadı. Miting meydanlarında yaptığı absürt hareketlerle adından söz ettiren Akşener, Demirtaş için özgürlük havarisi kesildi. Akşener birçok konuşmasında, “Demirtaş serbest bırakılmalıdır” diyerek, milletimize karşı bir tavır sergiledi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da, Demirtaş için özgürlük naraları atan koroya katıldı. PKK ile aralarında illiyet bağı bulunan HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’a özgürlük çağrısında bulunan Karamollaoğlu, partisinden sert tepki gördü. Konu ile ilgili Akit’e konuşan siyasiler ve stratejistler, Millet İttifakı’nın terör ittifakına doğru savrulduğunu belirtti.

BÜYÜK BİR SAVRULMA YAŞADILAR

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, “Siyaset ile terörün arasına kesin bir ayrım koymak lazım. Siyasetin dili terörden arındırılmazsa, terörün değirmenine su taşınmış olur” dedi. Demirtaş’ın söylemlerinin herkesçe malum olduğunu belirten Metiner, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir siyasetçi sırtını terör örgütüne dayadığını söylüyorsa, terör örgütünün siyasi bir şubesi gibi davranıyorsa burada siyasetçinin kendi kimliğinden bahsetmek mümkün olmaz. Siyaset yapıyor olsa bile mümkün olmaz. Millet ittifakının savrulduğu bu durum milletin gözünden kaçmıyor. Millet ittifakının bu dilinin ülkenin bekası adına bir sorun oluşturduğu kanaatindeyim. Erdoğan gitsin derseniz kaçınılmaz olarak Erdoğan düşmanı herkesle ittifak yapmak zorunda kalırsınız.”

PKK’NIN YANINDA YER ALIYORLAR

Stratejist Murat Akan da şu değerlendirmelerde bulundu: “Millet ittifakının bütün derdi HDP’yi baraj altından kurtarmak. HDP, PKK’nın siyasi kolu. Dolayısıyla Millet İttifakı, PKK ile ittifak yapmış oluyor. Millet ittifakının Erdoğan karşıtlığı onları terör ittifakına doğru savurdu” dedi. Millet ittifakının HDP’den medet umduğunu kaydeden Akan, “HDP, Saadet, İYİ Parti ve CHP. Bunlar Erdoğan düşmanlığı üzerinde birleşmişler. Bunlar aynı zamanda HDP’nin ipine sarılarak PKK’nın yanında yer alıyorlar.

YENİ AKİT

Güncellenme Tarihi : 18.6.2018 13:48

İLGİLİ HABERLER