Gündem
  • 27.4.2018 09:00

Milletvekilliği için istifa furyası!.. İşte o isimler

24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adaylığı için istifalarda bugün son gün. Aday adayı olmak isteyenlerin bugün saat 17.00'ye kadar partilere başvurmaları gerekirken Ankara'dan üst düzey ilk istifa TRT'den geldi.

İŞTE MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN İSTİFA EDEN İSİMLER

-CHP Ankara eski İl Başkanı ve ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. H. Tarık Şengülmilletvekili adaylığı için üniversiteden istifa etti.

Şengül daha öncesinde de Şehir Plancıları Odasi Genel Başkanlığı da yapmıştı. Gürsel Tekin ve CHP'li bir belediye ile yaşadığı imar konusu üzerine il başkanlığından istifa etmişti. BirGün gazetesinde köşe de yazan Şengül son dönemde Kılıçdaroğlu ‘na yakın çalışıyordu.

- Ankara’nın Çubuk İlçesi Kaymakamı İbrahim Çenet, AKP'den Osmaniye milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. İstifasının ardından basın açıklaması yapan Çenet, "Biz Osmaniye'nin kurucu ailelerindeniz. Osmanlı döneminde hac yollarının güvenliğini sağlamak görevinde, Milli Mücadele yıllarında Çukurova savunmasında düşman işgalinin sona erdirilmesinde hep önemli görevler almış bir ailenin mensubuyum. Aynı zamanda, Osmaniye sivil toplumunda sorumlulukları olan bir aileyiz. Nasip olursa gurbet görevim yerine artık memleket görevinde siyaseten AK Parti kadrolarında sorumluluk almak iradesindeyim. Hakkımızda hayırlısı olsun" dedi.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok milletvekili aday adaylığı için istifasını verdi. Burdur Valisi Şerif Yılmaz da istifa etti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ekonomi danışmanı Turgay Bozoğlu da Çankaya Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek CHP’den milletvekili aday adayı oldu.

Bu arada Ankara'dan da şu ana kadar en üst düzeyde ilk istifa haberi TRT'den geldi. Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya görevinden istifa ederek AK Parti'den Eskişehir milletvekili aday adayı oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Selim Bağlı da istifa ediyor. Bağlı'nın Gaziantep'ten milletvekili olmak istediği ancak AK Parti yönetiminin kendisine Şanlıurfa'yı önerdiği belirtiliyor.

En son gelen sürpriz istifa haberine göre, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, 24 Haziran seçimlerinde AK Parti'den aday adaylığı için az önce Emniyet Genel Müdürlüğü'nden istifasına ilişkin dilekçeyi İçişleri Bakanlığı'na sundu.

TRT GENEL MÜDÜR YARDIMCISI AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya görevinden istifa ederek, AK Parti'den Eskişehir milletvekili aday adayı oldu.

TRT'den ayrıca 1. Hukuk Müşaviri Maruf Okuyan'ın istifa ederek memleketi Bingöl'den milletvekili aday adayı olarak başvurduğu öğrenildi. Okuyan, daha önce AK Parti Bingöl İl Başkanlığı da yapmıştı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zeki Korkutata, milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti.

Dış Ticaret Müsteşarlığı eski müsteşarı, Ekonomi Bakanlığı eski müsteşarı, Büyükelçi Ahmet Yakıcı AK Parti’den aday adayı olmak için istifa etti.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI'NDA ÇOK SAYIDA İSTİFA

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan görevinden istifa etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda da çok sayıda ismin bugün istifa etmesi bekleniyor. Bunlardan biri Çevre ve Şehircilik Bakanı Danışmanı Ahmet Zembilci. Daha önce Adana Sarıçam Belediye Başkanı olan Zembilci'nin Adana'dan vekil olmak için istifa ettiği öğrenildi.

ÇED Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Tanas'ın Erzurum'dan; Tabiat Varlıkları Genel Müdür Yardımcısı Alaattin Nalcıoğlu'nun Kahramanmaraş'tan aday adayı olması bekleniyor.

SGK'DA SÜRPRİZ İSTİFA

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Selim Bağlı da istifa ediyor. Bağlı'nın Gaziantep'den milletvekili olmak istediği ancak AKP yönetiminin kendisine Şanlıurfa'yı önerdiği belirtiliyor.

SGK'da Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü de memleketi Bingöl'den aday adayı olmak için istifa etti.

15 TEMMUZ GAZİLERİ BAŞKANI

SGK'da çalışan ve 15 Temmuz Gazileri Derneği Başkanı olan Muammer Polat, aslen Trabzonlu olmakla birlikte Diyarbakır'dan aday adayı olmak için istifa etti.

BURDUR VALİSİ

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, 24 Haziran’da yapılacak seçimde milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. Dün akşam görevinden istifa eden Yılmaz'ın bugün AKP Manisa milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulunacağı öğrenildi. Öte yandan Vali Yılmaz’ın bugün saat 16.00'da valilikte düzenlenecek olan uğurlama töreninin ardından Burdur’dan ayrılması bekleniyor.

KANİ BEKO

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, istifasını sunmak üzere yönetim kurulu üyelerini toplantıya çağırdı.

Beko, aday olmanın aklına gelmediğini ancak bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın kendisini arayarak CHP’den aday olmayı önerdiğini söyledi. Beko, İzmirli olduğu için adaylığının da İzmir’den olabileceğini belirtti.

FATİH BELEDİYE BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

Fatih Belediye Başkanlığı görevini 2004’ten bu yana sürdüren Mustafa Demir, AKP’den milletvekilli aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Şerif Yılmaz

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Tahir Akyürek, partisinden milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.

2004 yılından itibaren Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yürüten Akyürek, 24 Haziran’da yapılacak erken seçimlerde partisinden milletvekili aday adayı olmak için bugün düzenlediği basın toplantısıyla istifa ettiğini açıkladı.

Herkesten haklarını helal etmeklerini isteyen Akyürek, ”Üçüncü dönemimiz olması, yeni sürecin hızlı gerçekleşmesi ve yapılan istişareler sonucu milletvekili aday adayı olmak üzere müracaatımızı yapmamız gerekti. Bugün itibariyle belediye başkanlığından istifa ederek ayrılıyorum.” dedi.

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milletvekili aday adaylığı için belediye başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

Yılmaz açıklamasının ardından aday adaylığı başvurusunu yaptı.  Başkan Yılmaz, 19 yıldır Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyordu.

İZMİR BARO BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, CHP'den milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti. 2011 genel seçimlerinde CHP İzmir'den 1’inci bölge 6'ncı sıradan milletvekili adayı olan Aydın Özcan, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olabilmek için İzmir Baro Başkanlığı görevinden istifa etti. 2 dönemdir baro başkanlığı yapan Özcan, istifa dilekçesini verdi.

AKP ANKARA İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

AKP Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. Yamalı, 2015'ten bu yana AKP İl Başkanlığını görevini yürütüyordu.

ERDOĞAN'A TESLİM EDECEK

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde aday adaylığı olacağını açıklayacak.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, bugün AKP İl Başkanlığı'nda belediye başkanlığında istifa ederek 24 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde aday adaylığını açıklayacak. Başkan Yağcı, istifa dilekçesini basın toplantı sonrası Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a vereceği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN DANIŞMANI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomi danışmanı Turgay Bozoğlu, Çankaya Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek CHP’den milletvekili aday adayı oldu. Bozoğlu, 2011 genel seçimlerinde CHP İzmir 1. Bölge 8’inci sıradan milletvekili adayı gösterilmişti. Seçilemeyince 2014 yılında Çankaya Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevine getirildi, 2015 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomi danışmanı oldu. Bozoğlu, İzmir’den milletvekili adayı olabilmek için kamu görevinden istifa ederek, aday adayı oldu.

MHP'DE DE İSTİFA

24 Haziran'da yapılacak seçimler öncesinde MHP'den de istifa geldi. Daha önce, "Milletvekilliği seçimleri önce olursa milletvekili adayı, yerel seçimler önce olursa Talas Belediye Başkanlığı'na aday olma düşüncem var" diyen MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, Ankara'da MHP Lideri Devlet Bahçeli ile görüştükten sonra milletvekili aday adayı olmak için İl Başkanlığı görevinden istifa etti.

Kaynak Yeniçağ

 

Güncellenme Tarihi : 27.4.2018 09:23

İLGİLİ HABERLER