Gündem
  • 15.7.2018 20:41

MİT FETÖ'nün kritik ismini enseledi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı, darbe girişiminden sonra yurt dışına kaçan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sosyal medya uzmanlarından Yusuf İnan'ı Ukrayna'dan Türkiye'ye getirdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 12 Temmuz'da iki farklı ülkeden getirdiği FETÖmensuplarını Türk adaletine teslim eden MİT, benzer bir çalışmaya daha imza attı. 

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından yurt dışına kaçan örgütün sosyal medya uzmanlarından Yusuf İnan, MİT tarafından bugün öğleden sonra Ukrayna'dan yurda getirildi. 

Darbe girişimi öncesinde kurduğu internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden algı operasyonları yürüten İnan'ın, Pensilvanya'nın talimatlarıyla önemli siyasi şahsiyetler ile devlet yöneticilerini itibarsızlaştırıcı yayınlar yaptığı öğrenildi. 

Oluşturduğu farklı müstear isimlerle özellikle İzmir'de faaliyet yürüten İnan, İzmir 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan aranıyordu. 

MİT'in ses getiren operasyonları 

MİT, 12 Temmuz 2018'de terör örgütünün "Azerbaycan kasası" ile Mersin'de FETÖ'ye bağlı iş adamlarının imamlığını yapan iki üst düzey teröristi
yurt dışından Türkiye'ye getirmişti. Bu kapsamda, FETÖ üyelerinden İsa Özdemir Azerbaycan'dan, Salih Zeki Yiğit ise Ukrayna'dan İstanbul'a getirilmişti. 

Öte yandan MİT, 29 Mart 2018'de örgütün Balkan yapılanması kapsamında 6 FETÖ üyesini Kosova'dan, 10 Nisan 2018'de ise üç örgüt mensubunu Gabon'dan Türkiye'ye getirmişti.

Fethullahçıların rüya tabirleri sitesini kurup yönetiyordu..

Fethullahçılardan akla zarar rüyalar ve tabirler

FETÖ ile mücadele kapsamında iletişim ağları çökertilen örgüt, tabirci.com'u yeniden devreye soktu.Örgüt üyelerine talimatlar, ‘rüya tabiri’ adı altında gönderiliyor..

Talimatlar rüya tabiriyle veriliyor

FETÖ ile mücadele kapsamında iletişim ağları çökertilen örgüt, tabirci.com'u yeniden devreye soktu.Örgüt üyelerine talimatlar, ‘rüya tabiri’ adı altında gönderiliyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün tüm iletişim ağı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kesildi. Kriptolu haberleşme programları "ByLock", "Coco" ve "Cryptnote" deşifre olan FETÖ, halen aktif olan üyeleri ve sözde yöneticileri arasında yeniden iletişim kurabilmek için yöntem arayışına girdi.

BİZZAT ELEBAŞLARI CEVAPLIYOR 
Kripto haberleşme ağları tek tek deşifre olan terör örgütü FETÖ, en eski iletişim kanallarından biri olan tabirci.com'a yöneldi. 'Rüya' kılıfına sokulan sorular terör örgütü yönetimine ulaştırılıyor, karşılığında da 'tabir' adı altında talimatlar gönderiliyor. Türkiye'nin gündeminde yer tutan olayların öncesi rüya ve tabirlerin trafiği anormal derecede artıyor. Sayfalarda 15 Temmuz, 17-25 Aralık, Gezi olayları gibi pek çok saldırı sinyalinin verildiği, hatta kirli planlar için işbölümünün yapıldığı görülüyor.

YORUMLA TERÖRİSTLER AVUTULUYOR 
Sitenin servis sağlayıcıları Ukrayna'da bulunuyor. FETÖ'nün medya tetikçileri arasında yer alan 'baş tabirci' Yusuf inan da bu ülkede yaşıyor. Bazı rumuzlar sık sık siyasi içerikli rüyalarını siteye giriyor, alınan cevaplarla bilgi akışı sağlanıyor. Örgüt üyelerine yönelik mesajlarda, 'Dağılmayın' vurgusu göze çarpıyor. 'Yeniden darbe yapılacak', 'Daha güçlü döneceğiz' gibi uydurma yorumlarla teröristler avutuluyor. İçerikler ve kullanıcılarla ilgili herhangi bir incelemenin yapılıp yapılmadığı ise merak konusu.

'SOKAKLAR KARIŞACAK' SİNYALİ 
Site üzerinden gönderilen şifreli mesajların fark edilmesi üzerine son günlerde rüya alışverişi durdu. En güncel 10 tabir arasında, CHP'nin sözde adalet yürüyüşünden hemen sonra 'sokakların karışabileceği' sinyali ve 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünden önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir suikast düzenlenebileceği yorumları dikkat çekiyor.

Kaynak:Güneş

İŞTE O RÜYALAR

Cumhurbaşkanımız, atatürk, silah ve para

Rüyamda, cumhurbaşkanımızın yanında 8-10 kişilik resmi şekilde bir grup halinde yürüyorken birdenbire aniden cumhurbaşkanımızı araya ortaya aldılar ve önce bana bir personel silahını çıkartıp kalbimin alt tarafından vurup ateş etti. Sonra cumhurbaşkanımızı vurdular fakat ben vurulduğunu görmedim, yaralıydım. Galiba cumhurbaşkanımızı korumaya çalışıyordum. Vurulduktan sonra beni kovaladı gruplar bende yaralı halimle kaçtım. Atatürkü gördüm yanımdan geçerken. Sonra 100 liralık kapıt paralar gördüm deste galinde bir yere saklanmış ve onları almayı planlıyordum saklı bıraktım bir arabanın içine. Sonra bir grupla bir araya geldim tekrar onlarda ayrı para bulmuşlar cüzdan içlerinde olabilir net hatırlamıyorum ama bir tanesini aldım bunlar ise dolar halindeydi. Hocam yorumunuz için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Gönlünüze, yüreğinize sağlık.

RÜYA YORUMU

Cumhurbaşkanı'na yapılacak düşmanlık...

Rüyanız Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılacak düşmanlığa, gizli istihbarat bilgilerinin ortaya çıkmasına işaret ediyor.

Rüyada vurulmanız gizli bir bilginin ortaya çıkmasıyla zor durumda kalacağınıza işaret ediyor.

Kaçmanız zor ve zahmetli günlerin geride kalacağına Allah cc tarafından gelecek yardım ve korumaya işaret ediyor.

Sokakta Atatürk'ü görmeniz muhalif fikirlerin sokağa çıkacağına işaret ediyor. 

Rüyanız sırların ortaya çıkmasına, sıkıntı verecek olaylar sonrası rahata işaret ediyor.

BAŞKA RÜYA

Cumhurbaşkanı otogar kerpiç duvar vb

Otogar gibi bir yerde oluyorum. Bir yerden gelmiş oluyorum. Ancak orada sanki birisi gelecek onu karşılamak için bir kalabalık var. Ben ne ve kim olduğunu bilemediğim için oradan ayrılmak için bulunduğum yerden herhalde evime veya nereye gideceksem oraya gitmek için çıkışa doğru yöneldiğimde karşıdan Cumhurbaşkanı Erdoğan kalabalık bir heyetle otogarın girişine doğru geldiğini kalabalığın o yöne yönelmesi ile fark ediyorum.(Benim gittiğim yönde kapılar yapılmamış kapı yeri açıkken,Cumhurbaşkanının geldiği yönde o geldikten sonra kapı ya kapanıyor,ya duvar örülüyor) O anda otogarın etrafını çeviren duvarların kerpiçten olduğunu fakat öyle yüksek değil insan boyundan daha aşağıda bazı yerleri yeni yapılmış,bazı yerleri daha yapılmakta olan duvarı fark ederek bu zamanda kerpiçten duvar mı yapılır diye hayıflanarak otogardan çıktığımda, çıkış kapısının hemen yanında bir ayakkabı tamircisi gibi bir adam kerpiçten kümes gibi yapılan yerde çalıştığını fark ediyorum. Sonra ne yana gideceğimi karar verirken Cumhurbaşkanı yağıştan dolayı yerlerin çamur olduğundan dolayı hem biraz ıslandığını hemde yerlerin çamur olduğunu o an fark ediyorum.(Ancak bana çamur hiç bulaşmıyor,yanımda bulunanın ayaklarına biraz bulaşıyor fakat ben çamura bassam dahi çamur olmuyor ayakkabılarım,tertemiz) Sonra bulunduğum yerde yolun üçlü kavşak olduğunu her yöne giden yolun düz olduğunu fark ediyorum. Ancak benim gitmek istediğim yön biraz yokuş gibi (öyle fark edilecek gibi yokuş değil,sadece ileride biraz sis gibi bir alan göründüğü için öyle olduğunu düşünüyorum.) fark ederek gideceğim yöne karar vermek isterken Cumhurbaşkanı herhalde oradakilere benim neden beklemediğimi sorduğunu fark ediyorum fakat sanki onu hiç ırgalamıyormuş gibi yoluma devam edecekken uyanıyorum. (Sabah namazını kıldıktan sonra gördüm rüyamı)

RÜYANIN TABİRİ

Tehlikeli ve zor günlere işaret ediyor...

Rüyanız bir topluluğa yapılacak zulme, haksızlığa ve felakete işaret etmektedir. Rüyanız o topluluk için zor ve kahredici günlere işaret ettiği gibi Cumhurbaşkanı için de zor ve zahmetli günlere, kendisinin ve çevresinin imkanlarının daralmasına, gücün kontrol altına alınmasına işaret etmektedir.

Rüyanız devlet başkanının gücünü ve yetkisini kullanarak halka maddi menfaat sağlarken, ülkenin ekonomik yapısının bozulmasına fitne ve fesada işaret etmektedir.

Rüyanız bazı insanların devlet başkanı tarafından yapılan haksızlıklara ortak olacak şekilde hareket etmesine rağmen sizin o süreçte doğru yerde duracağınıza ve bu nedenle fitne ve fesadın size ulaşamayacağınıza işaret ediyor.

Ayrıca rüyanız iktisatlı hareket etmeniz nedeniyle ekonomik zorluk çekmeyeceğinize de işaret ediyor...

Cumhurbaşkanının otagar gibi bir yere girmesi uzak bir seyahata işaret ettiği gibi kapısının olmaması kanunsuzluğa, kapıya duvar örülerek kapatılması da halkın gücünü göstermesine işaret etmektedir.

Rüyanızın bir başka tabiri de Cumhurbaşkanı ve çevresi için de ayrı bir felakete de işaret etmektedir.

Rüyanız Allah'ın yardımına, Allah'ın (cc) gücünü hatırlatmasına ve ibret dolu hadiselere işaret etmektedir...


 

Güncellenme Tarihi : 15.7.2018 20:46

İLGİLİ HABERLER