Gündem
  • 23.11.2014 23:01

Müezzinoğlu, 'Mevzu Ak Saray değil'

Bakan Müezzinoğlu, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde partisinin 5. Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı. Bakan Müezzinoğlu, kongrede yaptığı konuşmada, ’Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve millet ne isterse o olacak’ anlayışı ile yola çıktıklarını belirterek, "Biz de kurulduğumuz günden beri millet ne isterse hep onu yaptık ve milletin hayallerinin önünde koşmaya çalıştık. Milletin umutlarını gerçekleştirmeye çalıştık. Millete yanlış yapmama gayreti ve samimiyeti içinde olduk. Milletimiz de kurulduğumuz günden bu güne bize hiç yanlış yapmadı, bizi hiç yanlış bırakmadı, hep yanımızda oldu. En zor günlerde yanımızda oldu, bütün kurulan tuzaklarda, tuzakları bozmamız için güç verdi ve arkamızda kapı gibi duran bir 77 milyon insanımız oldu. Belirli güç odakları, tezgah kuranlar, tuzak kuranlar kendi kurdukları tuzaklara düştüler. Kendi kazdıkları çukurlara düştüler, düşmeye de devam edecekler. Rahatsızlıkları AK Saray değil, Türkiye’nin büyümesi" dedi.
AK Saray’dan rahatsız olanların önce milli iradeden rahatsız olduğunu dile getiren Bakan Müezzinoğlu, "Bazıları AK Saray’dan rahatsız olacak, bu rahatsız olanlara bakın, neden rahatsız oluyorlar? Önce milli iradeden rahatsız oluyorlar. Önce sandığın iradesinden rahatsız oluyorlar. Sandığın seçtiklerinden rahatsız oluyorlar. Havaalanlarından rahatsız oluyorlar. Kanal İstanbul’dan rahatsız oluyorlar, tüp geçitlerden, tünellerden rahatsız oluyorlar. Marmaraylar’dan rahatsız oluyorlar. Hızlı trenden rahatsız oluyorlar. Milletin AK Parti’nin yanında olmasından rahatsız oluyorlar. Şehir hastanelerinden rahatsız oluyorlar. Bu milletin büyük millet olmasından rahatsız oluyorlar. Rahatsızlıkları AK Saray değil, rahatsızlıklar Türkiye’nin büyümesinden, rahatsız oluşları bu ülkenin, bu milletin dünya milletlerine ’ben de varım’ diyebilmesinden, 2. sınıf, 3. sınıf, bu millet yapamaz, bu millet başaramaz cümlesini söyletmeyen vizyondan, misyondan rahatsız oluyorlar" diye konuştu.
"SARAY DERDİ OLAN KEÇİÖREN’DE DAİREDE OTURUR MU?"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllar boyunca dairede oturduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "İstanbul’da büyükşehir belediye başkanlığı yaptı, Recep Tayyip Erdoğan’dan önceki CHP’li belediyenin Florya’daki köşkünde oturmadı. Gitti, Üsküdar’daki dairesinde kaldı. İsteseydi o köşkte oturabilirdi. 12 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı Keçiören’de bir dairede oturdu, saray derdi olan ve 12 yıl başbakanlık yapan Keçiören’de dairede oturur mu? Dert, bizim nerede oturacağımız, nerede yatacağımız derdi değil. Derdimiz, bu millet nerede olacak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti nerede olacak. CHP’yi karıştırmaktan vazgeçsin’ diyor Sayın Kılıçdaroğlu. Şimdi, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, çatınızı darmadağınık ederek aday olarak açıklarken bunu size MİT mi söyledi? Vekilin diyor ki ’Televizyondan duydum’. O zaman muhtemelen sana arkadan biri sufle yaptı. O sufleyi kimin yaptığını söyle. O sufleyi sana yaptılar, o sufleyi MİT yaptıysa sana onu da söyle. Ama grup başkanvekilin, genel başkan yardımcıların, parti meclisin, ’bu adayı biz de bilmiyorduk, genel başkanımız söyledi biz de tıpış tıpış gittik’ dedi. O ’tıpış tıpış gideceksiniz’ cümlesini size MİT mi söyletti? Bu kadar aciz misiniz? Bu cümleleri bu ülke insanına nasıl layık görüyorsunuz. Kendinizin aklı ermiyor, milletin de mi aklı ermiyor" dedi.
BAKAN MÜEZZİNOĞLU HASTANE AÇILIŞINA KATILDI
AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı’nın 5. Olağan Genel Kurulu sonrası ilçedeki özel bir hastanenin açılışına katılan Müezzinoğlu, "En büyük sorunumuz hekim ve hemşire açığımız. 20 bin uzman hekim açığı olan, 10 bin pratisyen hekim açığı olan, en az 50 bin hemşire açığı olan bir ülkeyiz. İster özel sektörde olsun, ister kamuda olsun ülke olarak vatandaşlara sağlık hizmeti sunumunda çok önemli bir başarıyı çalışanlarla yakaladık. Onların hoşgörüsüyle, onların mesleğine olan saygısı ve bağlılığıyla, fedakarlıkları ile merhametli duruşlarıyla, şefkatli yürekleriyle, gerçekten cumartesi yok pazar yok, gece yok yılbaşı yok, bayram yok seyran yok ama onlar her zaman vatandaşımızın yanında. Derdi olanın dermanı olmaya ve acısı olanın acısını, sancısını dindirmeye çalışan bir sağlık camiamız var" şeklinde konuştu.
Türkiye olarak özel sektör, kamu ve üniversitelerin sağlıkta çok önemli bir noktayı yakaladığının altını çizen ve gelecek süreçte konuyla ilgili yeni hedef ve vizyonlarının olduğunu aktaran Müezzinoğlu, 77 milyon ülke insanına daha kaliteli, standardı her geçen gün yükselen bir sağlık hizmeti sunumunun geliştirildiğini belirtti. Bakan Müezzinoğlu, "Sağlıkta da dünya standartlarını yakalamış sağlık birikimi, mesleki birikimine sahibiz. Teknolojik altyapıya, fiziki mekana sahibiz. Bundan sonra sağlık turizminde önemli stratejik hedeflerimizi oluşturma gayreti içerisindeyiz. Özel sektörün de bu anlamda artık rutin hemen etrafındaki hastalara değil, biraz da çevreye bakarak stratejik planlar yaparak, o planlarda bizden kadro ve yatak isterlerse o zaman önlerini daha çok açarız. En büyük sorunumuz hekim ve hemşire açığımız. Bütün bu eksikliklerine rağmen standardı yüksek bir sağlık hizmeti sunumunu başarıyor olmamızı belirli kurallar ve prensiplerle başarabiliyoruz. Elimizdeki uzman kadrosu bu milletin kadrosu. Hakkari’de, Siirt’te, Ordu’da istiyor. Geçtiğimiz hafta cumartesi Samsun’da, pazar Muğla’daydım. Samsun’da elime bir dosya verildi, yaklaşık 70 civarında uzman hekim talebi, Muğla’da elime bir dosya yaklaşık 40 uzman talebi. Dolayısıyla hep birlikte mevcut yetişmiş insanımızı planlayarak daha verimli değerlendirerek, daha iyi günleri inşallah birlikte başaracağız" ifadelerini kullandı.
Bakan Müezzinoğlu, ilçedeki bir mağazanın açılışına katıldıktan sonra karayolu ile İstanbul’a hareket etti

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:07

İLGİLİ HABERLER