Gündem
  • 21.7.2017 01:56

Muğla açıklarında 6.3 büyüklüğünde deprem

Muğla açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Kos Adası açığı. Deprem yerin 8,6 km altında meydana geldi.

Ege Denizi'nin Muğla açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Muğla açıklarında saat 01.31'de 6,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, yerin yaklaşık 8,6 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Deprem, Muğla ve İzmir'in çevresinde de hissedildi. Depremden sonra elektrik kesintileri meydana geldi.

KORKUYA NEDEN OLDU

Ege'deki kıyı illerinin tamamında hissedilen deprem sonrası insanlar sokağa dökülürken, deprem sonrası can kaybının olmadığı açıklandı.

MERKEZ ÜSSÜ ONİKİ ADALAR

Kandilli Rasathanesi'nde yer alan bilgiye göre merkez üssü Oniki Adalar olan ve yerin 10 km derinliğinde meydana gelen depremin şiddeti 6,8 olarak kaydedildi.

DEPREMİN ŞİDDETİ REVİZE EDİLDİ

İlk olarak Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 6,8 olarak açıkladığı depremin şiddetini 6.2 olarak revize ederken depremin yerin 5 km derinliğinde meydana geldiğini kaydetti.

Bodrum çevresinde telefon hatlarında kesintiler yaşandığı ve elektrik kesintileri meydana geldiği öğrenildi

ARTÇI SARSINTILAR MEYDANA GELDİ

6.3'lük depremin ardından büyüklükleri 4.1 ile 4.8 arasında olan 3 tane arkşı sarsıntı meydana geldi.

VALİ CİVELEK'TEN İLK AÇIKLAMA

Muğla Valisi Civelek, "Şu anda olumsuz bir durum yok" dedi. Bodrum Belediye Başkanı, can ve mal kaybı olmadığını aktardı.

DATÇA BELEDİYE BAŞKASI: YIKILAN BİNA YOK

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, bölgede yıkılan bina olmadığını belirtirken iletişim sıkıntısı yaşanmadığını belirtti.

"HAVUZUN SUYU DIŞARIYA TAŞTI"

CNNTürk muhabiri Leyla Ataman, canlı yayında depremle ilgili "Daha önce 17 Ağustos depremini yaşamış olan biri olarak bu depremin daha başka olduğunu söylemek istiyorum. Bu deprem yere basarmış gibi bir deprem. Artçılar yaşanıyor, herkes yaşadığına inanamıyor. Herkeste büyük bir korku var, saat 01.40 sıralarında oldu bu deprem. Yatmaya hazırlanırken oldu, önemli bir hasar yok ama sitede bulunan havuzun suyu dışarıya taştı" ifadesini kullandı.

SON DEPREMLER

 
Araba Beşik Gibi Sallanıyor... Güncellenme Tarihi : 21.7.2017 02:27

İLGİLİ HABERLER