Gündem
  • 24.4.2018 00:22

Muhalefetten Abdullah Gül bombası

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yarın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve çarşamba günü Abdullah Gül ile görüşecek...

Karamollaoğlu önce Gülle sonra Akşener ile görüşecek

Saadet Partisi Basın Müşavirliği Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun yarınki programına ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamaya göre; Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yarın saat 10.30'da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşecek.

Karamollaoğlu, salı günü Meral Akşener ile görüştükten sonra çarşamba günü de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşecek.

Saadet Partisi, Gül’ün muhalefetin ortak adayı olmasını istiyor

Saadet Partisi ise Abdullah Gül’ün adaylığı altında muhalefetin birleşmesinde ısrarcı.

Bugün partisinin Genel İdare Kurulu toplantısında konuşan SP lideri Temel Karamollaoğlu da “Mutlaka bir aday belirleyeceğiz. Önümüzdeki yılarda Türkiye’yi yönetecek, Türkiye siyasetini belirleyecek bir aday olacaktır” diyerek seçimde belirleyici bir rol oynama iddiasında olduklarını yineledi.

Muhalefetin ortak bir adayla seçime gitmesinin önündeki engellerden biri olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in adı geçiyor. Akşener'in vazgeçmesi halinde dört partinin bir adayda uzlaşmasının mümkün olabileceği yorumları yapılıyor. Ancak Abdullah Gül’ün ortak adaylığının önündeki tek engel Akşener değil.

Cihaner ve Böke, HDP’nin de oyuna talip sol bir aday arayışında

Dün Kılıçdaroğlu ile görüşen CHP’nin eski genel sekreteri Parti Meclisi üyesi Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner sol gelenekten gelen bir ismin cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesi için ısrarcı oldular.

Böke'nin resmi Twitter hesabında da doğruladığı haberlere göre ikili, Kılıçdaroğlu’na, “Saray Cumhuriyeti yıkılacak ama yeni sürecin kim tarafından nasıl kurulacağı da en az bunun kadar önemli. Cumhurbaşkanı adayı mutlaka evrensel sol değerleri, Atatürkçü, Cumhuriyet değerlerini benimsemiş sol bir aday olmalı. Önemli olan adayın CHP içinden olması değil, bu değerleri temsil edecek biri olması. Başta CHP olmak üzere diğer tüm Hayır bileşenleri ve sivil toplumun topyekun mücadele etmesi gerek” dediler.

Güncellenme Tarihi : 24.4.2018 00:19

İLGİLİ HABERLER