Gündem
  • 28.5.2018 10:24

Muharrem İnce de "çapulcu" çıktı! İşte gezi tweetleri

3. Havalimanı, 3. köprü ve Kanal İstanbul gibi projelerine karşı çıkan Gezi çapulcularına destek veren Muharrem İnce'nin Gezi tweetleri sosyal medyada dolaşıyor. 4. köprü yapacağını iddia eden İnce, 3. Köprü'ye de hayır demişti.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin hükümete sivil darbe girişimi olan Gezi Kalkışması sırasında 5 yıl önce attığı bir tweet sosyal medyanın gündemine girdi.

Muharrem İnce o tweetinde Gezi çapulcularına destek verdiğini belirterek aralarına katıldığını söyledi. “Taksim'deyim, Taksim gaz altında” ifadelerini paylaşan ve şimdilerde 4. köprüyü yapacağını iddia eden İnce, o gün 3. havalimanı, 3. köprü ve Kanal İstanbul projelerinin durdurulmasını isteyen Gezi çapulcularına destek vermiş ve "3. köprüye hayır" tweeti atmıştı.

Ayrıca o dönem Gezi çapulcularına "Başbakan alkolü yanlış zamada yasakladın, bak millet ayıldı" tweetiyle ayyaş sıfatı takarken, çapulculara da methiyeler düzmüştü.

Twitter kullanıcıları ise CHP'li İnce’nin o kalkışmaya destek verdiği tweetlerini yeniden paylaşarak gerçek yüzünü ortaya çıkarıyor.

İşte İnce’nin Gezi Kalkışması tweetlerinden bazıları:

O dönem Başbakanlık görevinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmanlı Arşivleri Binası'nın açılışında konuşarak, "Kusura bakmayın oraya gelen 3-5 çapulcuya pabuç bırakmayız" diyerek kararlılık mesajı vermişti

"BİRKAÇ TANE ÇAPULCUNUN TAHRİK ETMESİNE SEYİRCİ KALMAYIZ"

Açıklamasından satırbaşları;

Biz Taksim meydanının yayalaştırma projesini yapıyoruz, yapacağız. Orası bitecek. İki, 1780 yılında Üçüncü Selim döneminde orada yapılmış olan topçu kışlası CHP zihniyeti daha sonra yıkarak stada çevirmiştir. Orada da aslına nasıl sahip çıkıyorsak biz de orada tarihi kışlayı yapacağız. Afedersiniz çok açık net.

Biz birkaç tane çapulcunun, o meydana gelip halkımızı tahrik etmesine seyirci kalmayız. Çünkü bu millet bize reyini verirken tarihimize sahip çık diye verdi.

"CHP'NİN CİBİLLİYETİNDE TAŞ TAŞ ÜSTÜNE KOYMAK YOK"

Şimdi biz 300-500 kişi oraya gitti diye köprü inşaatını mı durduralım? Bunlar tünellere, tüp geçitlere de karşı çıktılar. Bunların cibilliyetinde bir taş taş üstüne koymak yok.

"DİKTATÖR ARAYANLAR KENDİ GEÇMİŞİNE BAKSIN"

Efendim Erdoğan diktatör. Ben bu milletin efendisi değilim. Diktatörlük kanımda yok, ben bu milletin hizmetkarıyım. Eğer diktatör arayanlar varsa kendi geçmişlerine baksınlar. Arayanlar varsa işte Taksim Meydanı'nda, Ankara’da şurada burada. Esnafın camını çerçevesini indirenler ne adına indiriyor? Bunun hukukla bir alakası var mı? Demokrasiyle bir alakası var mı? Hak mücadelesiyle bir alakası var mı? Kim ödeyecek şimdi onların paralarını? Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var burada. Yine kalkacağız oranın camını, çerçevesini bu hükümet yapacak.

"ÇAPULCULARA SORACAK DEĞİLİM"

Bu terör estirenlere destek çıkan CHP zihniyetidir. Bunların meşrebinde bu var.

Taksim'de 3 proje var. Doğa, tarih ve trafiğin tamamen yerin altına indirilmesi. Taksim'e cami de yapacağız. Bunun iznini CHP Genel Başkanı'nda ya da bu birkaç çapulcudan alacak değilim. Bunun iznini halk sandıkta bize verdi zaten.

Birileri çıkıyor. 'Sayın Başbakan bunlar çok tahrik edici oluyor' diyor. Benim tahrik etmek gibi bir derdim yok. İki kere iki dört eder, yazın da dört kışın da dört. Bunun adı hakikattir, gerçektir. Hakikatleri gerçekleri ters yüz etmeye kimsenin gücü yetmez. Biz onlar adına koşuyoruz. Bu neyi gerektiriyorsa onu yapacağız.

Güncellenme Tarihi : 28.5.2018 10:50

İLGİLİ HABERLER