Gündem
  • 13.5.2018 08:00

Muharrem İnce namaz kılanları ihbar etmiş

Skandalı ortaya çıktı! CHP'li İnce'ye göre namaz 'irticai faaliyet'miş!

Dindar Müslümanlara yönelik şirin tavırlara girişen CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 2005 yılında öğrencilerini dinini öğrenmesi için camiye götüren öğretmen için 'irticai faaliyet' adı altında soru önergesi vererek görevinden alınmasını sağladığı ortaya çıktı.

Seçimden önce çarşaflılara rozet takıp seçimden sonra çarşar yırtan parti olarak bilinen CHP'nin seçim yaklaştıkça din istismarı devam ediyor. Dini yaşayan bir lider olarak tanınan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dini kullandığını iddia eden CHP'nin dini istismar etmesi ayrıca vatandaştan da tepki görüyor.

DİNİ YAŞAYAN ERDOĞAN'I SUÇLAYAN CHP'DEN DİN İSTİSMARI

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olmasıyla seçime hızlı bir giriş yapan Muharrem İnce, ilk olarak Cuma namazını bahçede kıldı, sonra Anıtkabir'e gidip dua etti. Mitinglerde yaptığı konuşmalarda ise "başörtülü bacımlarım" diye vatandaşlara seslenen CHP'li İnce, "İster devlette giyi, ister sokakta giyi" şeklindeki sözleriyle hayli şaşırttı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı başörtülüleri kullandığını imasıyla da başörtülülere "Kendini kullandırtma" diye seslendi.

MESLEKTAŞINI ÖĞRENCİLERİ CAMİYE GÖTÜRDÜ DİYE GÖREVİNDEN ALDIRMIŞ

Cumhurbaşkanı adaylığının ardından dindar kesimlere şirin görünme çabasına giren Muharrem İnce'nin 2005 yılında bir meslektaşını 'öğrencilerini camiye götürdü' diye skandal bir şekilde hedef aldığı soru önergesi ortaya çıktı.

Her fırsatta İslam'ı hedef alan şer medyası, Yalova'da Emin Albayrak isimli bir öğretmeni, 5. sınıf öğrencilerinin ders müfredatında da bulunan 'Camiyi tanıtma' etkinliği kapsamında camiye götürüp abdest aldırıp namaz kıldırması nedeniyle hedef yapmıştı.

CHP'li Muharrem İnce de bu haber üzerine dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e soruşturma açılması için soru önergesi verdiği ortaya çıktı. Bu soru önergesinin ardından açılan soruşturma sonucu öğretmen Emin Albayrak müdür yardımcılığı görevinden alınmasını sağlamış.

ÖĞRENCİLERİ CAMİYE GÖTÜRÜP NAMAZ KILDIRMAK İRTİCAİ FAALİYETMİŞ

CHP'li İnce'nin soru önergesinde camiye götürüp "abdest ve namaz öğretme" etkinliği düzenleyen öğretmen Albayrak'a yönelik soru önergesinde dikkat çeken ifadeler yer aldı. CHP'li İnce öğrencilerin camiye götürülüp "namaz kılma ve abdest alma" etkinliğini irticai faaliyet olarak değerlendirdi.

CHP'li İnce, Öğretmen Albayrak ile kalmayıp başka kimlerin bu etkinliğe katıldığını ve bu etkinlik içi soruşturma açılıp açılmadığını bakana sordu. Bu soru önergesinin ardından ise Öğretmen Albayrak müdür yardımcılığı görevinden alındı.

İŞTE MUHARREM İNCE'NİN  O SORU ÖNERGESİ:

Güncellenme Tarihi : 13.5.2018 09:30

İLGİLİ HABERLER