Gündem
  • 21.5.2018 11:05

Muharrem İnce'nin manifestosunda Erdoğan imzası

Nerede yaşıyorsun Muharrem?

CHP’nin zoraki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin açıkladığı seçim manifestosunun AK Parti’nin icraatlarından kopyaladığı belirlendi. İnce’nin 5 ana sütunda açıkladığı manifestosunun tamamının Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğindeki AK Parti iktidarları döneminde gerçekleştirildiği belirtildi.

24 Haziran’da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin zoraki olarak aday gösterdiği Muharrem İnce’nin açıkladığı seçim manifestosunun AK Parti’den araklama olduğu ortaya çıktı. İnce tarafından beş ana sütun etrafında şekillendirilen manifestonun her bir maddesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanönderliğindeki AK Parti hükümetlerince gerçekleştirildiği bildirildi. Manifestosunu; hukuk, ekonomi, dış politika, eğitim ve demokrasi kavramları üzerine kuran İnce’nin bütün vaatlerinin Erdoğan tarafından hayata geçirilmesi, AK Parti’nin dinamik yüzünü de bir kez daha gözler önüne serdi.

MANİFESTODA ERDOĞAN İMZASI

İnce’nin açıkladığı bildirgesinin her bir satırı AK Parti’nin yaptığı icraatlardan araklama olması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyoner yönünü adeta tescilledi. İnce’nin manifestosunun demokrasi sütununda vadettiği ne varsa Erdoğan döneminde gerçekleştirildi. CHP zihniyetinin sebep olduğu başörtüsü yasağı AK Parti döneminde sonlandırıldı. Başı örtülü ile başı açık arasındaki ayrıma Erdoğan son verdi. Türkiye’nin doğusu il batısı arasındaki ekonomik uçurum giderildi. Temel haklar noktasında en büyük adımlar yine Erdoğan döneminde atıldı. Doğu ve Güneydoğu’daki vatandaşlarımız devletle barıştırıldı. Yoksul ile fakir arasındaki ekonomik uçurum da yine AK Parti iktidarında nihayete erdi. Sosyal devlet anlayışı Erdoğan döneminde gerçek manasına kavuştu.

AK PARTİ’NİN ADALETİ’Nİ KOPYALAMIŞ

Manifestosunda hukukun üstünlüğü ilkesinden dem vuran İnce’nin bu vaadi de Erdoğan iktidarları döneminde hayata geçirildi. Başta FETÖ olmak üzere yargıdaki militan kadrolaşmaya Erdoğan döneminde son verildi. Arabuluculuk kurumu oluşturularak yargının iş yükü azaltıldı. En önemlisi de kadın ve çocuklara yönelik işlenen suçların cezaları caydırıcı biçimde arttırıldı. Toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik hukuksal adımlar atıldı. Modern ve devasa adalet sarayları yine Erdoğan döneminde inşa edildi.

EĞİTİMDE DE İLHAM ALMIŞ

Eğitimde iki aşamalı bir yöntemden dem vuran İnce’nin planları yine Erdoğan döneminde çok tan hayata geçirilen icraatlar arasında. AK Parti iktidarı süresince toplam 300 binden fazla derslik yapıldı. Okulları olası bir depreme karşı modernize edildi. Her okul laboratuvarlarla donatıldı. Akıllı tahtalar dersliklere yerleştirildi. Öğrencilere ücretsiz tabletler dağıtıldı. Cumhuriyet tarihinin en büyük öğretmen atamaları yine bu dönemde gerçekleşti. Okullar teknolojik imkanlarla donatıldı ve internet hizmetiyle tanıştırıldı. Ücretsiz kitaplar dağıtıldı.

DIŞ POLİTİKADA ERDOĞAN İZLERİ

Barış ve güvenlik odaklı bir dış politika vadeden İnce, bunda da çuvalladı. Türkiye son 16 yılda önce bölgesel sonra küresel bir güç haline geldi. Üzerinde planlar yapılan bir ülke olmaktan çıkıp oyun kuran bir ülke haline geldi. Başta FETÖ, PKK, DEAŞ ve DHKP-C olmak üzere ülkemiz aleyhine faaliyet gösteren bütün terör örgütleriyle amansız bir mücadele yürütülmeye devam etmekte. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonları gibi destansı askeri harekatlar sınır ötemizde sürdürülmekte. BM ve NATO’daki etkinliğimiz en üst safhaya çıktı. Etkin dış politikamız sayesinde bölgesel barışın teminatı olduk.

EKONOMİK VAATLERİ DE ARAKLAMA

Ekonomik vaatleri arasında büyüme ve adil paylaşımdan bahseden İnce, Erdoğan dönemindeki uygulamaları kendi ekonomik programıymış gibi göstermekte. Oysa, Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğindeki Türkiye ekonomik anlamda da son 16 yılda çağ atladı. Darbe girişimleri ve ekonomik kumpaslara rağmen Türk ekonomisi hiçbir olumsuz durumdan etkilenmemeyi başardı.. Türkiye savunma sanayii başta olmak üzere birçok alanda yurt dışına teknolojik ürünler ihraç etmeye başladı. Çıkarılan vergi afları ve muafiyetleriyle vatandaşın üzerindeki ekonomik yük azaltıldı. Asgari ücret tarihinin en büyük zamlarını aldı. Emekliye, memura ve işçiye ikramiyeleri düzenli ödendi. Güvenlik kuvvetlerimize yapılan ek ödemelerle ekonomik bir darboğaza düşmeleri engellendi. İşsizlik azaltıldı, enflasyon düşürüldü.

HARUN SEKMEN

 YENİ AKİT

Güncellenme Tarihi : 21.5.2018 12:30

İLGİLİ HABERLER