Gündem
  • 1.8.2014 23:20

Ne kadar sevişeceğime Arınç mı karar verecek

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bursa'da bayramlaşma sırasında kadınların kahkaha atmasıyla ilgili yaptığı konuşmaya tepki gecikmedi.

 

Datça Dayanışma Platformu'nun çağrısı üzerine bir grup kadın, kahkaha atarak Arınç'ın yaptığı konuşmayı protesto etti.. Kadınlar ellerinde "Gülmek, devrimci bir eylemdir", "Direkler üstünde gülüyorum"; "İffetliyim gülüyorum", "Tam iffetli olacaktım ki, bir kahkaha kopuyor" ve "Gülüyorum öyleyse iş üstündeyim" yazılı dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

''NEREDEYSE NE ZAMAN SEVİŞECEĞİMİZİN DEMECİNİ VERECEKLER''

Grup, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bursa'da bayramlaşma sırasında kadınların kahkaha atmasıyla ilgili yaptığı konuşmayı, kahkahalarla protesto etti. Eyleme katılan kadınlardan işçi emeklisi 58 yaşındaki Pakize Ergin, "Önce kıyafetimize müdahale ettiler. Neredeyse, ne zaman sevişeceğimizin demecini verecekler. Diyecekler ki 'Düğmeye basıyoruz, kadınlar kocaları ile sevişebilirler.' Özel hayata bu kadar müdahale olabilir mi? Bir kadın bu kadar aşağılanır mı? Kahkaha atan kadın, adamın gözünde o...pu. Benim namusumdan ona ne" dedi.

''KAHKAHAMA, KÜRTAJIMA, SEKSİME KİMSE KARIŞAMAZ''

Bir diğer eylemci takı tasarımcısı 41 yaşındaki Naile Gönül, "Böyle bir konuşma için ne denilebilir ki? Sözün bittiği yerdeyiz. Kahkahama, kürtajıma, sevişmeme, seksime hiçbir şeyime kimse karışamaz. Bu benim bedenim, isteğim gibi kullanırım. Gülerim, ağlarım, sevişirim, açık giyinirim, kapalı giyinirim, isteğim gibi yaşayabilirim" dedi.

''TÜRKİYE İRAN OLMAYACAK''

Hemcinslerine seslenerek sokağa çıkmaya çağıran Gönül, "Eğer bugün sokağa çıkmazlarsa, yarın hiç çıkamayacaklar. Türkiye İran olmayacak" diye konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:51

İLGİLİ HABERLER