Gündem
  • 19.10.2016 12:05

Nisan'da referanduma gidilebilir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Başkanlık teklifi Ocak'ta Meclis'te görüşülebilir. Nisan'da referanduma gidebilir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.

Hayati Yazıcı, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkanlık teklifi ile ilgili 2007 yılında çalışma yaptıklarını hatırlatan Yazıcı, “Meclis’te kurulan komisyonlarda hazırlandı. 3-5 gün içinde de toplayacağız” diye konuştu.

Yazıcı, hangi modelin örnek alınacağı konusunda ise "Biz bir araba inşaa edeceğiz. Dizel mi olsun benzinli mi? Başkanlık sistemi yapacağız; Amerikan modeli mi, Fransız modeli mi? Biz onu başka bir yakıtla da sağlarız. Yani çok da önemli değil. Elbette ki dünyadaki uygulamalardan da esinleneceğiz ama kendi ülkemizin koşullarını, geçmişteki birikimlerimi dikkate almak suretiyle başkanlık modelimizi formüle edip, meclise sunacağız" ifadelerini kullandı.

Hayati Yazıcı, 12-15 maddeyi içeren bir teklifle başkanlık sisteminin hayata geçirilebileceğini söyledi.

Yazıcı, "12-15 maddelik bir düzenlemeyle başkanlık sistemi dediğimiz bir düzenlemeyi hazırlayabiliriz. Hazırlanmış şu şu maddeler diye formüle edilmiş bir çalışma yok. Ama bunlar daha önce dediğim metinlerde var, bunları bir araya toplarız” şeklinde konuştu.

Söz konusu teklifin Ocak’ta TBMM’de görüşebileceğini dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, “Nisan ayında referanduma gidilebilir” dedi.

Yazıcı, bazı bakanların Bylock kullandığına yönelik iddialarla ilgili ise, "İddialarını ispatlayacak. İddia isnat demektir. Bunun kanıtı ortaya çıkarsa, kimse onun öznesi o kendisini savunur. Biz de gereken değerlendirmemizi yaparız" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.10.2016 12:11

İLGİLİ HABERLER