Gündem
  • 28.7.2016 14:01

İntihar bombacısı milletvekili çıktı

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki uluslararası havalimanına bomba yüklü iki araçla saldırı düzenlendiği, ilk belirlemelere göre aralarında Birleşmiş Milletler ve Afrika Birliği Barış Gücü (AMISOM) askerlerinin de olduğu 12 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, havaalanının barış gücü askerleri tarafından kullanılan kapısına bomba yüklü iki araçla saldırı düzenlendi. Arka arkaya gerçekleşen patlamalar sonucunda aralarında havaalanı kapısında görevli BM ve AMISOM askerlerinin de bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısıyla ilgili bilgi verilmedi.

Patlamada terminalin camları kırıldı, etraftaki binalarda da büyük hasar meydana geldi.

Konuyla ilgili resmi makamlardan açıklama yapılmadı, saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Büyükelçilik yetkilileri, olayda ölen ya da yaralanan Türk vatandaşı olmadığını belirtti.

Kentte işler durumdaki tek havaalanı olan Mogadişu havalimanı BM ve AMISOM tarafından üs olarak kullanılıyor.

Saldırıyı Eş Şebab örgütü üstlendi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki havalimanında önceki gün gerçekleşen saldırının faillerinden biri eski parlamento üyesi çıktı. Salah Badbado isimli 53 yaşındaki intihar bombacısının 2010 yılında milletvekillerini İslam'a uygun hareket etmedikleri gerekçesiyle protesto ederek parlamentodan ayrıldığı öğrenildi.

İntihar bombacısı eski milletvekili çıktı

Saldırı sonucu aralarında Bileşmiş Milletler ve Afrika Birliği BarışGücü askerlerinin de bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti. Yetkililer, ülkede yaşanan terör eylemlerinin yapılacak olan seçimlere bağlı olarak arttığı görüşünü destekliyor.

Güncellenme Tarihi : 28.7.2016 14:02

İLGİLİ HABERLER