Gündem
  • 8.12.2016 12:22

Numan Kurtulmuş'tan Anayasa açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, anayasa çalışmaları hakkında, "Bazı maddelerin üzerinde farklılıklar var" dedi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anayasa değişikliği konusunda büyük oranda anlaşma sağlandığını belirterek, "MHP ile bazı maddelerin üzerinde farklılıklar var. Bunun üzerinde çalışılıyor. Önümüzdeki günlerde Meclis'e gönderilecektir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, TBMM Başkanvekili Bahçekapılı'nın Almanya'da alıkonulması hakkında, "Sayın Bahçekapılı’ya yapılan muamele, asla diplomatik teamüller bakımından, iki ülkenin dostane ilişkileri bakımından kabul edilebilir bir durum değildir. Açık bir şekilde bütün diplomatik teamüllerin ihlalidir. Alman hükümetinden, Alman tarafından beklentimiz şudur, eğer bu mesele belli bir amaçla yapılmadıysa, yani Alman hükümetinin bu konudaki tavrı, diplomatik teamüllere uygunsa, ‘Bu işlemi yapmış olan oradaki memurlar hatalı, kusurlu davrandılar’ diyorlarsa, bu hatalı, kusurlu davranan memurlar ortaya çıkarılsın ve bunlarla ilgili gerekli düzenlemeler yapılsın. Bunlarla ilgili gerekli tedbirler alınsın" dedi.

Güncellenme Tarihi : 8.12.2016 12:23

İLGİLİ HABERLER