Gündem
  • 31.1.2015 21:51

Nur Serter'den şaşırtan yorum

CHP İstanbul Milletvekili Milletvekili Nur Serter, partisinin Zonguldak İl Başkanlığı ziyaretinde konuştu.
Yunanistan'da yapılan seçimlere değinen Serter, Yunanistan'ın çok ciddi ekonomik kriz yaşamış bir ülke olarak seçime girdiğini hatırlattı.

Aleksis Çipras'ın, banka borçlarının silinmesi, Avrupa Birliği borçlarının ödenmeyeceği gibi pek de realist olmayan, hayata geçirilmesi güç vaatlerin yanı sıra tepeden tırnağa bir değişim, radikal, heyecan verici, genç nüfusu çok heyecanlandıracak hedefler ileri sürerek seçimi kazandığına işaret eden Serter, şöyle konuştu:

"ÇİPRAS ÇOK YAKIŞIKLI BİR ÇOCUK"

"Yıllardır ekonomik sorunlarla boğuşan, çok ciddi maddi sıkıntılar çeken, maaşları azaltılmış olan Yunan halkı, birden bire bir ferah sürece gireceği inancıyla gitti ve bu genç, dinamik lidere oy verdi. Lider genç. Lider 16 yaşından itibaren siyasetin içinde. Son derece dinamik, çok yakışıklı bir çocuk. Bu çok önemli. Hoş bir çocuk, genç."

"CHP'DE ERKEK GÜZELLİK YARIŞMASI YAPILSIN DEMİYORUM"

Bir gazetecinin, "CHP'de böyle genç, dinamik, yakışıklı bir lidere mi ihtiyaç var?" sorusu üzerine de Serter, şöyle dedi:

"Bu bir realite. Ben bunu 'CHP erkek güzellik yarışması yapsın' anlamında söylemiyorum. Beklenmedik profilde bir insanın toplumda nasıl bir heyecan dalgası yarattığının altını çizmek için söyledim. 'Bizim başımızda genç, yakışıklı olsun' filan değil derdim. Ben orayı değerlendiriyorum. Ama gençlik, günümüz siyasetinde artık çok açık bir değer haline geliyor. Bunu da kabul etmemiz lazım. Bu toplumda dikkat çekiyor. CHP olarak geçmişimize bakalım. Deniz Baykal geldiğinde 40'lı yaşlardaydı. Bu bize aykırı bir şey değil. Bizim geçmişimizde, geleneklerimizde var. Bizde de genç siyasetçiler var. Zamanı durduramıyorsunuz? Mecburen belli bir şeyden sonra yaşlanıyorsunuz. Yunanistan Başbakanı'na da 10 sene sonra 'genç' demeyeceğiz. Çünkü o da yaşlanacak."

"BİZİM GENEL BAŞKANIMIZ DA YAKIŞIKLI"

Araya giren CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de "CHP'nin Genel Başkanı da yakışıklı. Bizim genel başkanımız da yakışıklı. Onun için bu meseleyi başka bir tarafa taşımayın. Biz genel başkanımızın yakışıklılığı konusunda örgüt olarak hemfikiriz" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:30

İLGİLİ HABERLER