Gündem
  • 23.5.2018 07:08

O parti 24 Haziran seçimlerinden resmen çekildi

BTP 24 Haziran seçimlerinden çekildi

BTP'nin 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimine katılmamasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) BTP'nin 24 Haziran'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılmamasına ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Mükerrer sayıda yayımlanan YSK kararında, BTP'nin yetkili kurullarınca, 24 Haziran Pazar günü yapılacak seçime katılmama kararı aldığı hatırlatılarak, BTP'nin söz konusu seçime ilişkin aday listelerini YSK'ya teslim etmediği bildirildi. Kurul tarafından yapılan değerlendirmede, 24 Haziran'da yapılacak seçime BTP'nin katılmamasına, bu dönemdeki seçim iş ve işlemlerinde bu siyasi partiye yer verilmemesine karar verildi.

AVUKATI AÇIKLAMIŞTI

Genel Başkanlığını Prof. Dr. Haydar Baş'ın yaptığı Bağımsız Türkiye Partisi(BTP) 24 Haziran seçimlerine katılmama kararı aldı. BTP Seçim İşleri Başkanı seçimlere katılmama kararını Avukat Lütfullah Önder duyurdu. BTP Seçim İşleri Başkanı Avukat Lütfullah Önder, seçimlere katılmama kararını şu sözlerle duyurdu: "24 Haziran seçimlerinde Türkiye'de rejim değişiyor. İktidar ve muhalefet aynı değirmene su taşıyor ve rejimin değişmesi için çalışıyor. BTP olarak biz bu suçun ortağı olmayacağız. 24 Haziran'daki seçimlere katılmıyoruz." Bu kapsamda YSK'ye gelen BTP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Terzi, listelerinin hazır olduğunu ancak listeleri sunmayacaklarını belirtti.

Bu seçimde rejim değişikliği olacağını, parlamenter sistemin değişerek, kuvvetler ayrılığı ilkesinin göz ardı edileceğini savunan Terzi, "Böyle bir değişikliğin arkasında olmak istemiyoruz. Gerek iktidar partisi gerek muhalefet partileri beraber bu rejim değişikliğinin ortak suçluları olarak tarihte yerlerini alacaklardır. Bu yapılanma içinde olmayı düşünmedik ve bugün partimizin yetkili kurullarınca alınan karar gereği 24 Haziran seçimlerine katılmama kararı aldık." diye konuştu.

Yüksek Seçim Kurulu'na seçimlere katılmama dilekçesini BTP Genel Başkan Yardımcıları Dr. Abdullah Terzi ve Dr. Nuri Kaplan teslim etti. BTP'nin kararının ardından, seçime AK Parti, CHP, HDP, HÜDA PAR, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi olmak üzere 8 parti girecek.

Güncellenme Tarihi : 23.5.2018 11:21

İLGİLİ HABERLER