Gündem
  • 10.11.2006 10:01

ÖCALAN'DAN ECEVİT MESAJI!..

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları, Avrupa Birliği'ne (AB) üye devletler arasında çıkan uyuşmazlıklara bakmakla yükümlü olan Avrupa Adalet Divanı'na "yeniden yargılanma" başvurusunda bulunacak. Divan'a ilk kez böyle bir başvuru yapılmış olacak.

Öcalan'ın başvurusunu değerlendiren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi mayıs ayında verdiği kararda, Öcalan'ın adil yargılanmadığına karar vermişti. Bu karar uyarınca avukatları Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, müvekkillerinin yeniden yargılanmasını talep etmişti. Mahkeme ise avukatların taleplerini reddetmişti.

Öcalan, avukatlarıyla yaptığı son görüşmede, yeniden yargılama talebinin tekrar dile getirilmesini istedi. Öcalan, bunun için avukatlarından Avrupa Adalet Divanı'na başvurmaları gerektiğini söyledi. Avukatları ise önümüzdeki günlerde Avrupa Adalet Divanı'na yeniden yargılama başvurusunda bulunacak. Başvuru için Öcalan'ın İngiltere'deki avukatları da çalışacak.

1958 yılında kurulan Adalet Divanı, AB'ye üye devletler arasında çıkan uyuşmazlıklara bakmakla yükümlü. Divan'ın görevleri arasında Avrupa Antlaşmaları'nın hukuka uygun biçimde yorumlanması ve uygulanması bulunuyor. Kişiler tarafından açılan davalara ise Bidayet Mahkemesi bakıyor. Bu nedenle terörist Öcalan'ın "yeniden yargılama" için Avrupa Adalet Divanı'na yaptığı başvuru ilk olma niteliğini taşıyor.

Örgüte yakınlığıyla bilinen 'www.firatnews.com' adresli internet sitesinin haberine göre Öcalan, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in vefatını kendisini ziyaret eden avukatlarından öğrendi.

Avukatları, görüşmenin sonunda Ecevit'in vefat ettiğini kendisine bildirdi. Öcalan'ın bir haftadır el radyosunun arızalı olduğu belirtilen haberde, haberi duyduğunda çok üzüldüğünü ifade ettiği dile getirildi.

Öcalan, Ecevit için "Türkiye için bir kayıptır" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 01:00

İLGİLİ HABERLER