Gündem
  • 21.5.2018 15:01

Oda TV, Atatürk’e 'diktatör' diyen kitabı ücretsiz veriyor

Kemalist Oda TV adlı internet sitesi kendi yayınevi olan odatvkitap’tan sipariş veren herkese içinde Atatürk'e 'diktatör' denilen 'Küçük Prens' adlı kitabı hediye olarak veriyor.

Kemalist yayınlarıyla ön plana çıkan Oda TVadlı internet sitesi Kemalistleri kızdıracak flaş bir kampanyaya imza attı. Oda TV kendisine ait yayınevi olan odatvkitap’tan kitap sipariş edene içerisinde Mustafa Kemal Atatürk hakkında 'DİKTATÖR' ifadesinin kullanıldığı 'Küçük Prens' isimli kitabı hediye edeceğini duyurdu.

Mustafa Kemal’den 'DİKTATÖR' olarak bahsedilen söz konusu kitabın bazı çevirilerinde 'DEVRİMCİ' ifadesi kullanılsa da orjinalinde ‘diktatör’ kelimesi geçiyor. Kitabın yazarı ise Mustafa Kemal ile aynı dönemde yaşamış, aynı zamanda kendisi de asker olan savaş pilotu Antoine de Saint-Exupery.

(Kitabın içinde Atatürk için 'DİKTATÖR' anlamına gelen Fransızca 'DİCTATEUR' ifadesi kullanılıyor...)

KEMALİSTLER SESSİZ!

Kemalist çizgide yayın yapan Oda TV’nin Mustafa Kemal’e'DİKTATÖR' denilen bir kitabı hediye olarak dağıtmasına Kemalist kesimden henüz bir tepki gelmiş değil. Halbuki Mustafa Kemal hakkında televizyon kanallarında, dergilerde, kitaplarda en ufak bir eleştiriye dahi tahammül edemeyen Kemalistlerin söz konusu kendi yayın organları olunca konu Mustafa Kemal de olsa sessiz kalmayı tercih etmesi 'ikiyüzlülük' olarak yorumlandı.

yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 21.5.2018 15:09

İLGİLİ HABERLER