Gündem
  • 11.4.2014 14:17

Oktay Vural, cemaat okullarına sahip çıktı

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Günlük programına konuk oldu ve Samanyolu Haber Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu'nun sorularını cevaplandırdı.

Son günlerde her kesimden insanın tepkisini çeken, hükümetin yurt dışındaki Türk okullarını kapattırma faaliyetlerine dair konuşan Oktay Vural, "Bir devlet kendi vatandaşlarını dışarıya şikayet eder mi?" diyerek tepki gösterdi. Devletin böyle bir yok etme propagandası yürütmek yerine Türk Okulları'nın hakkını hukukunu koruması gerektiğini belirten Vural, "Türk okulları bir değerdir, bu kurumların kötülenmesi ilişkileri ortadan kaldırır" diyerek uyarıda bulundu.. "Milli olan, yabancılarla işbirliği yaparak kendi vatandaşını kötüler mi?" sözleriyle Başbakan ve AKP hükümetini eleştiren MHP'li Vural, "Allah bizi ceberrut düşünceden korusun diyorum.." ifadelerini kullandı..

"Kendi değerinizi yabancılara şikayet ediyorsunuz"

"Asıl yabancıyla işbirliği bu okulları karalamak"

“İnsan kendi ülkesinin ürettiği değeri kötüler mi?”

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural yurtdışındaki Türk okullarını kapatmaya çalışmanın milli bir politikayla ilgisi olmadığını söyledi. Vural

"Asıl bu okullar aleyhinde çalışmak, Türkiye'yi yabancılara şikayet etmektir" dedi.

Hükümetin dünyadaki Türk okullarına yönelik giriştiği karalama hamlesine tepkiler dinmiyor. Samanyolu Haber Tv'de yayınlanan Günlük programına katılan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Abdullah Abdulkadiroğlu’nun sorularını cevapladı. Bu okulları kapatmaya çalışmanın Türkiye'yi kötülemek olduğunu söyledi.

“Türk vatandaşlarının oluşturduğu bu değerleri bu kurumları yabancılara şikayet etmek üzere Türkiye’yi dışarıda kötülüyorsunuz gammazlıyorsunuz ihbar ediyorsunuz. Bir devlet bunu yapar mı?”

Vural yurtdışındaki Türk okullarının bulundukları ülkelerin kurallarına göre kurulduğunu hatırlattı.

“Ziyaret etmezsin diyeceğim olmaz, şunu yapmazsın diyeceğim olmaz. Devletin gücünü kullanarak bir insan kendi vatandaşını kötüler mi ya kendi insanını kötüler mi?

Vural asıl yabancılarla işbirliği yapmanın bu okullar aleyhinde kampanya yürütmek olduğunu söyledi.

“Devletin gücüyle insanlara zulmetmek ortadan kaldırmak şantaj uygulamak üstelik yabancılarla işbirliği yaparak. + milli birisi yabancılarla işbirliği yapar mı? Neresi milli bunun? Nasıl milli bir de kalkıp diyorlar ki yabancıya şikayet ediyorlar. Yabancıya şikayet eden sensin. Yabancıya şikayet ediyorsun.”
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:06

İLGİLİ HABERLER