Gündem
  • 6.11.2016 00:36

Ömer Halisdemir'in aiesinden flaş talep

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe  girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in ailesi, şehidin ismi ve  fotoğrafının izinsiz kullanımına ilişkin Ankara Valiliğine de yazılı başvuru  yaptı.

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, Halisdemir'in ailesininin  şehidin isminin ve resminin kullanımına ilişkin Valiliğe başvuru yaptığı  belirtildi.

Ömer Halisdemir'in hatırasının, başta okullar olmak üzere bazı  kurumlarda ve isteyen vatandaşlarca da yeni doğan çocuklarına verilerek  yaşatıldığı hatırlatılan açıklamada, şehidin ailesinin başvurusundan, bu teveccüh  ve ilgiden faydalanmak isteyen bazı kişi ve kurumların bulunduğunun anlaşıldığı  ifade edildi.

Açıklamada, "Şehit Halisdemir'in ailesi tarafından Valiliğimize  yapılan başvuruda, Şehit Ömer Halisdemir isminin ve resminin; filmlerde  kullanılmasına, reklamlarda araç olarak kullanılmasına, kar amacı güden şirket ya  da işletmelerde kullanılmasına, vakıflar, dernekler ve sivil toplum kuruluşları  tarafından kullanılmasına muvafakatlarının olmadığı, aksini yapanlar hakkında  yasal yollara başvurulacağı bildirilmiştir." denildi.

Halisdemir'in ailesi Niğde Valiliğine de "izinsiz kullanıma" ilişkin  dilekçe vermişti.

Güncellenme Tarihi : 6.11.2016 00:37

İLGİLİ HABERLER