Gündem
  • 28.11.2014 16:06

Papa'dan askere Türkçe selam

Papa Francis, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda konuk edilen ilk devlet başkanı olurken, tören kıtasını da Türkçe “merhaba asker” diyerek selamladı.
 

Papa'dan askere Türkçe selam papa,Papa Francis,recep tayyip erdoğan

 Türk ve Vatikan devletlerinin bayraklarını taşıyan atlı birlikler tarafından karşılanan Papa Francis, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda konuk edilen ilk devlet başkanı oldu. Papa Francis, tören kıtasını Türkçe “merhaba asker” diyerek selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, Ankara’daki temaslarına başladı. Anıtkabir’deki törenin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gelen Papa Francis, Türk ve Vatikan devletlerinin bayraklarını taşıyan atlı birlikler tarafından sarayın önündeki caddede karşılandı. Atlı birliğin korteji eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın giriş kapısına gelen Papa Francis, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından karşılandı. 21 pare top atışı ile birlikte iki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından Papa Francis, tören kıtasını Türkçe “Merhaba asker” diyerek selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa Francis törenin ardından birbirlerine heyetlerini takdim ettiler. Heyette, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga yer aldı.

PAPA CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI’NIN İLK DEVLET BAŞKANI KONUĞU OLDU
Yapımına Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde başlanan Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı da ilk konuğunu ağırladı. Katolik dünyasının ruhani lideri olmanın yanı sıra Türkiye’nin de resmen tanıdığı Vatikan Devleti’nin Devlet Başkanı sıfatını taşıyan Papa Francis, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda A tipi resmi törenle karşılandı.

TÖRENDE İLKLER YAŞANDI
İlk kez Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan törende bazı değişiklikler de göze çarptı. Daha önce atlı birliklerin taşıdığı 16 Türk devletini temsil eden bayraklar, bu kez atlı birliklerin yerine tören kıtasının hemen önünde yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa Francis, 16 Türk devletini temsil eden bayrakların önünden yürüdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Papa Francis’i resmi törenle karşılamasının ardından iki lider Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Gazetecilere tokalaşarak poz veren Erdoğan ve Papa Francis’in bu karesi Cumhurbaşkanlığı Sarayı merdivenlerinde çekilen ilk kare oldu.

TÖRENDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Öte yandan Papa Francis’i karşılama töreninde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Papa’nın gelişi sırasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde bulunan cadde araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Sarayın çevresinde de emniyet görevlileri tarafından yoğun güvenlik önlemi alındığı gözlendi.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen törene gazetecilerin ilgisi yoğun oldu. Yerli ve yabancı gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği tören sırasında yabancı gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı fotoğraflaması dikkat çekti.
Papa Francis’in atlı birlikler tarafından karşılanması sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, saraydan çıkarak tören birliğini selamladı. Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan sarayın kapası önünde Papa’yı bekledi. 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:01

İLGİLİ HABERLER