Gündem
  • 29.7.2014 11:17

Paralel örgüt Dink cinayetinin delillerini imha etmiş

Müfettişlerin raporuna göre Akyürek, bu talimatı verdikten bir gün sonra görevden alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki kritik soruşturma dosyarından biri olan AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin na-sıl gizlendiğini gösteren şok raporlar Emniyet Genel Müdürlüğü Müfettişlerinin hazırladığı raporlarda yer adlı.

Talimat Akyürek’ten

STAR gazetesinin ulaştığıEmniyet müfettişlerinin raporlarına göre Hrant dink cinayetiylele ilgili en önemli delillerden biri olan LOG kayıtları, 10.10 2009 tarihinde Ramazan Akyürek’in talimatıyla imha edildi. Akyürek delileri imha ettikten 6 gün sonra ise 16.10 2009 tarihinde görevden alındı.

Dink davası delillerini kararttı

Müfettiş raporunda Akyürek’in İstihbarat Daire Başkanlığındaki projelere ait kullanıcı işlem bilgilerini imha ettirdiği, böylece yetki aşımı yapmak süretiyle İç İşleri Bakanı tarafından onaylanan yönetmeliğin en önemli maddelerinden birinin teknik ve hukuki bir temele dayanmaksızın fiili olarak dğiştirdiği bu şekilde “Yetkisini kötüye kullanan veya suç işleyen görevlileri tespit etmede en önemli delil olan log verilerini imha ettiği” vurgulanıyor.

Delilleri hep sümenaltı ettiler

Devam eden Dink cinayeti soruşturmasını yürütmek için yeni atanan savcılarda, 2007’den bu yana süren Dink soruşturması dosyasına giren birçok delilin sümenaltı edilerek araştırılmadığını tespit etmişti. 2007’de paralel yapıya yakın savcılar tarafından sürdürülen soruşturma 2010 yılında 25 Aralık soruşturmasının başındaki savcı Muammer Akkaş’a devredilmişti.

LOG kayıtları, basitçe bilgisayar üzerinde yapılan tüm işlemlerinin otomatik kayıt altına tutulması işlemine deniyor.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:55

İLGİLİ HABERLER