Gündem
  • 25.5.2015 10:47

Paralel polis Kılıçdaroğlu'na mektup yazdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu seçimlerde oy kullanmasının engellendiğiyle ilgili bir komplo kurulduğu ve bunun kendisine bir polisin gönderdiği mektupla öğrendiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, 'Vicdan azabı çeken bir polisin bana yazdığı bir mektup. Benim oradaki kaydım bana haber verilmeden düşürülüyor' dedi.

Kılıçdaroğlu, Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası isimli programda gazeteci Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu seçimlerde oy kullanmasının engellendiğiyle ilgili bir komplo kurulduğu ve bunun kendisine bir polisin gönderdiği mektupla anlatıldığına ilişkin cümle üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Vicdan azabı çeken bir polisin bana yazdığı bir mektup. Benim oradaki kaydım bana haber verilmeden düşürülüyor. Bizim de bilgimiz yok tabi kaydımızın düşürüldüğünden. Fakat sonradan öğreniyoruz ki kaydımız tamamen düşürülmüş ve düzeltme imkanı da yoktu. Yani süreç o kadar hızlı ve dikkatli izlenen bir süreç, karşıt gruplar tarafından. Daha sonra tabi kullanamadık. Hiç kimseyi de suçlamadık. 'Kabahat varsa bizdedir' dedik. Oturup takip etseydin kardeşim.

Sonra bana bir polisten bir özel mektup geldi. Bunun nasıl olduğu, nasıl gerçekleştiği, adrese hangi gerekçeyle, kimin talimatıyla gidildiği bu mektupta yazıyor. Benim özel arşivimde duruyor."

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:15

İLGİLİ HABERLER