Gündem
  • 24.4.2015 23:01

Paralel üniversitede öğrencilerin CHP isyanı

Turgut Özal Üniversitesi’nde CHP propagandası

Paralel yapıya yakınlığıyla bilinen Turgut Özal Üniversitesi, hükümetten hiç bir yetkiliyi üniversitede konuşturmamak için koyduğu ‘siyasi toplantı’ yasağını CHP’li belediye başkanı için delince öğrencilerden sert tepki aldı.

Paralel örgüt tarafından kurulduğu ve çalışanlarının cemaate yakın isimler arasından seçtiği iddia edilen Ankara’daki Turgut Özal Üniversitesi, prensip haline getirdiği ‘siyasileri üniversitede konuşturmama’ kuralını CHP için deldi.

Cemaatin paralel  yüzünün ortaya çıktığı 2013 yılından bu yana siyasetçileri konuşmacı olarak kabul etmeyen Üniversite, bir etkinlik kapsamında CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı konuşmacı olarak getirdi.

Üniversite’nin bu tutumu, öğrenciler arasında tepki gördü. Twitter’da#TOUdaçiftestandart hashtag’iyle üniversite yönetimini protesto eden öğrenciler, hükümet ve AK Parti yetkililerini konuşmacı olarak çağırmamak için tüm siyasetçileri veto eden yönetimi çifte standar yapmakla suçladı.

Daha önce bu yöndeki talepleri ‘okulda siyaset yapılmayacak’ gerekçesiyle reddedilen öğrenciler, sosyal medyadan tepki yağdırdı.

SALONU TERK ETTİLER

Fethi Yaşar’ın konuşma yaptığı sırada bir grup öğrenci de salonu terk ederek yaşananları protesto etti. Yaşar, kürsüde olduğu sırada bir anda ayağa kalkarak sessiz şekilde dışarı çıkan öğrenciler, tepkilerini videoya kaydedip sosyal medyada yayınladı.(haberiyakala.com)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:51

İLGİLİ HABERLER