Gündem
  • 21.10.2014 11:07

Paralel yapı Haşim Kılıç'ın oğlunu da takip etmiş

Darbeci polisler, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın avukat oğlunun bir arazi için nüfuzunu kullandığına kanıt olan tapeleri sildiği ileri sürüldü.

Sabah gazetesinin haberine göre, 17-25 Aralık soruşturma dosyasını devralan savcılar, Mali Şube'de silinen bilgisayarlardaki bilgileri kurtarınca Haşim Kılıç'ın avukat oğlu Ahmet Şirvan Kılıç'ın İstanbul Çekmeköy'deki bir arazi ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine baskı yaptığı iddialarını içeren tapelere ulaştı.
 
Tapelerde Ahmet Şirvan Kılıç için "Haşim Kılıç'ın oğlu" diye not düşülmesi dikkat çekti. Bir vakfın İstanbul Çekmeköy'de hazineden kiraladığı 26 dönümlük bir araziye okul yapmak istediği fakat arazi üzerindeki gecekonducuların evlerden çıkmak istememesi üzerine vakıf ile belediye arasında sorun yaşandığı tapelerde yer aldı.
 
Vakfın avukatı Ahmet Şirvan Kılıç'ın gecekonducuların araziden çıkarılması ve istenen paranın ödenmesi için belediye bürokratlarına baskı yaptığı iddia edildi. Bu konu iki belediye yöneticisinin görüşmesinde ele alındı. Görüşmede bir belediye bürokratının "sponsorumuz yok" dediği öğrenildi.
 
Söz konusu telefon görüşmesi 25 Aralık soruşturmasını yürüten eski polislerce kayda alındı. Fakat tape fezlekeye konulmadı. Polisler görevden alınınca bu dosyanın da bulunduğu bilgisayar tamamen silindi. Dosyayı devralan savcılar silinen verileri özel program ile kurtarmayı başarınca söz konusu tapeler ortaya çıktı.
 
Yapılan incelemede konunun es geçildiği anlaşıldı. Nüfuz ticareti yapmakla suçlanan Şirvan Kılıç'ın dosyası yeniden açıldı. Kılıç, geçtiğimiz günlerde savcılıkta ifade verdi. Sabah gazetesinin sorularını yanıtlayan Kılıç, "Yaptığımız bir hayır işi. Baskı yapmam söz konusu değil. İki bürokratın arasında geçen görüşme sebebiyle izahat verdim" dedi. 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:55

İLGİLİ HABERLER