Gündem
  • 4.5.2015 13:25

Paralel Yapı'nın DARBE kabinesini biliyorum

JÖN TÜRKLER'İ BİLE GEÇTİLER
Avrupa'daki Paralel Yapı uzantılarının mı bu soykırım kararında etkisi var?

Ben yapıyı tanıyorum. Bu kararda etkileri yoktur diyemem. İktidarda CHP de olsa bu karar, Türkiye'ye aleyhine yine alınırdı. Erdoğan ve AK Parti yıpratılsın diye şeddeli çalışma yaptılar. Avrupa Parlamentosundaki parlamenterlere Erdoğan aleyhine her fırsatta kulis atarken Jön Türkler'i geçtiler… Bu millet de 7 Haziran seçimlerinde Paralel Yapının desteklediği partilerden bunun hesabını soracak. CHP ve MHP, Paralel Yapı'nın bu Türkiye aleyhtarı hareketlerinden seçimlerde zarar görmeyeceğini zannetmesin.
Sonun başlangıcı hangi zaman oldu bu yapı için?
Bence Paralel Yapı için sonun başlangıcı 25 Aralık oldu. Bunlar Tayyip Erdoğan'ı vurunca düşüreceklerine inandılar. Öyle inandılar ki tabana ve muhalefet partilerine, “Tayyip Erdoğan'ın işini bitirdik, yurt dışına kaçacak” görüşünü yaydılar.
Darbe sonrası kabine belliydi
17/25 Aralık darbe girişimi başarılı olsaydı sonrası için ne planlıyorlardı?
AK Parti içinden bir kabine düşündüler. Ve o kabinenin başbakanı da, bakanları da belliydi.
Kimdi belirledikleri başbakan?
Ben onu söyleyemem. Kimi düşündüklerini biliyorum ama söyleyemem. Telaffuz ettikleri isimlerin bundan haberi bile yoktu ama onlar bazı isimleri düşünüyordu. Hatta zikrettikleri isimler daha sonra Erdoğan'a karşı bir tavır sergilemedikleri gibi Paralel Yapı ile mücadelede çok etkin oldular. Ama bunlar Erdoğan'ın gidişine kesin gözüyle baktıkları için bu isimleri ikna edeceklerini düşünüyorlardı. 25 Aralık, 'Erdoğan gitsin, AK Parti kalsın' planının düğmeye basıldığı gündür.
Yeni kumpaslara hazırlıklı olun

Zaman gazetesinin başına geçmek istediğiniz için hükümet lehine açıklamalar yaptığınız söyleniyor. Ne dersiniz bu iddialar için?
Bu iddiaları, “Zaman'a el koyacaklar, Hüseyin Gülerce'yi de geri getirecekler” diye yayıyorlar. Ben, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı açılmış bir savaşta bana göre bir ihanette rol almış bir gazetenin, yeni patronu kim olursa olsun başına asla geçmem. Bana göre Zaman gazetesinin kürsüsü kirlendi ve ben o gazetenin başına asla geçmem. Zaman Gazetesi çok kötü bir pozisyon aldı. Zaman gazetesi de Samanyolu grubu da, İpek Grubunun medya kuruluşları da öyle. Ben bu işten gönülden soğumuşum, gönülden kopmuşum, neden bu medyanın başında yer alayım.
Sadece KPSS değil yani...
Hayır elbette değil. Bakın şu anda Paralel Yapı diye bir şeyle uğraşılıyor. Paralel Yapı'yı hükümet, yargı ve emniyet nasıl bir şey olarak tahayyül ediyorsa bu yapı, tahmin edilenin en az yüz katıdır. Ve bana göre daha onların yapacakları numaralar, kumpaslar bitmedi. İki tane hakimin davranışı nasıl herkesi şaşırtmışsa, Türkiye hazır olsun. Seçime kadar daha büyük şaşkınlık yaşayacağımız hamleleri ve kumpasları olabilir.
Paralel Yapının değil mi?
Evet.
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:39

İLGİLİ HABERLER