Gündem
  • 26.5.2015 10:38

Paralel yapının miting oyunu!

Seçimlere yönelik planlarını ortaya koyan Paralel Yapı'nın Doğu ve Güneydoğu illerinde AK Parti mitingleri öncesi yaptığı provokasyon deşifre oldu. Öte yandan Paralel Yapı 17/25 Aralık operasyonları öncesi dahi bölgede zemin hazırlamış...

Büyük Birlik Partisi'ne yakınlığıyla bilinen ama Paralel Yapı'nın 17/25 Aralık hükümeti devirmeye yönelik yaptığı operasyonları sonrası sert ve eleştirel açıklamalarıyla ön plana çıkan Alperen Ocakları'nın Bingöl Başkanı çarpıcı açıklamalar yaptı. Bingöl Alperen Ocakları Başkanı Mehmet Bürkek, Bingöl'de yaşanan siyasi gelişmeleri ve yansımalarını anlattı. AK Parti'ye destek verdiklerini söyleyen Bürkek, Paralel Yapı'nın özellikle Doğu ve Güneydoğu mitinglerinde nasıl bir oyun sergilediğini ortaya koydu.

AMAÇ AK PARTİ VE ERDOĞAN'I DEVİRMEK

Bingöl'de Davutoğlu'nun da altını çizdiği işbirliğinin olduğunu söyleyen Bingöl Alperen Ocakları Başkanı Mehmet Bürkek, "HDP, PKK ve Paralel Yapı işbirliği 17-25 aralık sonrası yerel seçimden bu yana apaçık görülüyor. Paralel Yapı'ya yakınlığıyla bilinen ve paralel yapıya mensup kişilerin bulundukları ortamda HDP'yi destekleyeceklerini duyuyoruz ve biliyoruz. Bu arada bölgedeki CHP seçmeninden de paralel yapıya yakın kişilerden duyduğumuzun aynısını duyuyoruz, buradaki amaç AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek ama bu halk iyi  biliyor ki oynanan bu oyunlar devletimize zarar verecek" dedi.

PARALEL'İN MİTİNG OYUNU!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bingöl'de 7 Mayıs'ta yaptığı mitingde yaşanan çarpıcı olayı anlatan Bürkek, "Paralel'in emniyet kanadı Bingöl'de işbaşındaydı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Bingöl mitinginin sönük geçmesi için her şeyi yaptılar. Çünkü Türkiye'nin hiçbir ilinde alınmayan güvenlik önlemi Bingöl'de alınmıştı. Buradaki amaç miting alanına gelen vatandaşları bezdirip alanı terk etmelerini sağlamaktı ve kısmende olsa bunu başardılar. İki gün sonrada HDP'nin mitingi olmuştu yapılan uygulamada her şey apaçık ortadaydı. AK Parti mitinginde alana sadece tek bir yerden giriş verilmiş ve vatandaşın cebindeki çakmaktan tutun bozuk paralara kadar almadan miting alanına sokmuyorlardı. Bölge insanımız zaten dar gelirli insan olduğu için 1 lira bile çok değerlidir bu nedenle cebindeki parayı vermek istemeyen halk miting alanına girememişti. HDP mitinginde ise her şey tam aksine tıkır tıkır işliyordu. Üç taraftan miting alanına giriş verilmiş ve insanları sıkmadan miting alanının dolup taşmasını istercesine faaliyette bulunmuşlardı" diye konuştu.

17/25 ARALIK OPERASYONU ÖNCESİ DOĞU'DA ALGI OPERASYONU

Paralel Yapı'nın operasyon öncesi de Doğu'da taktik uyguladığını belirten Bürkek, "Paralel Yapı 17-25 Aralık öncesi Doğu ve Güneydoğu'da Vali ve Kaymakamlarla samimi pozlar vererek kendilerindenmiş gibi gösterip kurum amirlerine ve kurum müdürlerine baskı yapıp kendilerine çekip halka tüm devlet yetkililerinin kendi cemaatlerine bağlı olduğunu yansıtıp güç gösterisi yaparak insanları gazete ve dergi abonesi olmaya mecbur bıraktılar. Kurum amirlerine de baskı yaparak zorla kendi yayın organları olan gazete ve dergi aboneliğine zorladıkları kamuoyunda biliniyor. Son olarak Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker müdürümüze yapılan saldırının da PKK ve paralel yapının işi olduğu Bingöl'de sürekli konuşuluyor ve bize de sık sık duyum geliyor" diye konuştu.

BİNGÖL MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKACAK

Paralel Yapı ve işbirlikçilerine Bingöl ve bölge halkının pirim vermediğini söyleyen Bürkek, "Bingöl halkı yıllardır sağ kesime oy veren bir halktır. 2011 seçimlerinde AK Parti'nin aday yanlışlığı oy oranını etkiledi. Ancak 17-25 Aralık operasyonlarının patlak vermesiyle beraber Bingöl halkı 2014 yerel seçimlerinde tarihin en yüksek oyunu AK Parti'ye vererek Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu gösterdi. Paralel işbirlikçiler Bingöl gibi iradesine ve ülkesine sahip çıkan bir toplumu satın alamadıkları gibi çevirdikleri oyunlarında farkında olan halkın desteğini alamadılar, alamıyorlar. Bu da bunları oldukça rahatsız ediyor. Bizler Bingöl Alperenleri olarak AK Parti'yi destekliyoruz. AK Parti Bingöl'de 3'te 3 yapacak" diye konuştu.

Haber7

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:13

İLGİLİ HABERLER