Gündem
  • 6.7.2015 12:08

Paylaşamadıkları evi ortadan ikiye testereyle kestiler

RİZE’nin İkizdere İlçesi Çiçekli Köyü’nde babadan kalma ev konusunda anlaşmazlığa düşen iki kardeş ilginç ve benzeri duyulmamış bir çözüm buldu. Ahşap evi motorlu testere ile ortadan ikiye bölerek paylaşan kardeşlerden biri kendine düşen bölümü yıkıp yerine yeni ev yapınca ortaya da çok ama çok ilginç bir yapı çıktı.



Çiçekli Köyü Anzer Yaylası’nda vefat eden Sabri Kangel’e ait 150 metrekarelik tek katlı ahşap ev oğulları Ali ve Ahmet Kangel’e miras kaldı. İki kardeş arasında ahşap evin yıkılarak yeniden yapılması konusunda anlaşmazlık çıkınca devreye muhtar ile birlikte köy ihtiyar heyeti girdi. Görüşmelere rağmen iki kardeşin arasındaki anlaşmazlık çözülemeyince evin paylaştırılmasına karar verildi. Ahşap ev, yapılan ölçümlerin ardından motorlu testere ile ortadan bölünerek iki kardeş arasında paylaştırıldı. Ali Kangel, kendi payına düşen 75 metrekarelik eski evi yıkıp yerine diğer eve bitişik yeni bir ahşap ev inşa edince ortaya da ilginç bir görüntü çıktı.

 
Kardeşlerden biri evin kendine ait kısmını tadilat yaptırarak yeni bir görünüm kazandırırken, evin diğer yarısı harabe haliyle dikkat çekti.

ÖLÇÜP, BİÇİP TAM ORTADAN BÖLDÜLER

İstanbul’da yaşayan ve yaz aylarında köye gelen iki kardeşin akrabası Aslan Kangel, babadan kalma evde doğup büyüyen kardeşlerin evi bölme kararı aldığını belirterek, "Köyde arsaları vardı ama baba yadigarı olduğu için burada ev yapmak istediler. İki kardeş anlaşarak evi ortadan böldüler. Biri yeni ev yaptı, diğer bölüm ortada kaldı. Diğer kardeşte ileride kendi bölümünde ev yapacak" dedi. Evi bölme işleminin titizlikle yapıldığını anlatan Kangel, "Muhtar ve köy heyeti ile birlikte iki kardeş bir araya geldi. Ölçüp, biçip tam ortadan motorlu testere ile evi böldüler" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:30

İLGİLİ HABERLER