Gündem
  • 23.7.2014 13:28

Pensilvanya panikte

İmam bayıldı

Paralel çete ilk darbeyle sarsıldı. Gülen'in polislerine baskın yapıldı. Aralarında Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse ve Gafur Ataç gibi üst düzey emniyetçilerin de bulunduğu 99 kişi "casusluk'tan gözaltına alındı. Haberi ABD'deki malikanesinde alan hocanın ise tansiyonu fırladı.

İmam bayıldı
 

Türkiye, 17 ve 25 Aralık darbe operasyonları ile sarsıldı. Fethullah Gülen'in ABD'deki malikanesinden yönettiği paralel çetenin marifetleri ortaya çıktı. İşte Gülen ve çetesine dün büyük darbe indi. İçişleri Bakanlığı 17 ve 25 Aralık'tan sonra soruşturma başlattı. İstanbul Cumhuriyet Savcıları İrfan Fidan ve Okan Güzelsoy'un 6 aydır yürüttüğü gizli soruşturmada, çetenin planları ortaya çıkarıldı. Bu gelişmeden sonra dün İstanbul başta olmak üzere 25 ilde düğmeye basıldı.

SAHTE DELİL VE DİNLEME
İki farklı ayağı bulunan operasyon için önceki gece saat 01:30'da harekete geçildi. İlk dalga İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapıldı. Sözde Tevhid-i Selam Örgütü soruşturmasını yürüten üst düzey emniyetçiler ile polislerin evlerine baskınlar düzenlendi. Aralarında emniyet amirleri Kazım Aksoy, Ramazan Candan, Gafur Ataç ile Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı. Zanlıların; casusluk, yasa dışı dinleme, sahte delil, özel hayatın gizliliğini ihlal ve resmi belgede sahtecilik suçlarından gözaltına alındığı öğrenildi.

125 KİŞİYE YAKALAMA KARARI
Operasyonun ikinci ayağı İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Bazı lojmanlarda kimsenin olmaması nedeniyle çilingir çağrıldı. İstanbul İstihbarat Şube eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de Sarıyer'deki villasında arama yapıldı. Operasyonlar sonucunda Yılmazer gözaltına alınırken, ele geçirilen çok sayıda belge bavullarla taşındı. Bu iki operasyonda dün gözaltına alınanların sayısı 99'a ulaştı. 125 emniyetçi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

KÖSTEBEKLER DE VAR...
Öte yandan, evi aranan İstanbul Emiyeti eski Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın dün yazdığı "Havada operasyon kokusu var" başlıklı mektupta operasyonu önceden haber vermesi "köstebek" avını başlattı. Bu yüzden 05.00'te planlanan operasyon 3.5 saat erkene çekildi. Operasyonu sızdırdığı ifade edilen 2 polis de gözaltına alınanlar arasında yer aldı.

BAŞKA ALANLARA SIÇRAYABİLİR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cemaat ve paralel yapı işlerine karışan polislere yönelik yapılan operasyonu değerlendirmede bu zincirin büyüyeceği konusunda başka bir mesaj daha verdi. Paralel yapıya karşı yapılan operasyonu ve göz altılarını değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Yargı bu isimlerini toplanmasını ve ondan sonra da gerek savcılık süreci gerek mahkeme süreci devam edecek. Şu anda biz de izlemedeyiz. Neler çıkacak, bunların hepsini göreceğiz" diye cevap verdi. Erdoğan bir diğer soru üzerine, "Operasyon başka alanlara da sıçrayabilir" dedi.

TAKVİM GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:05

İLGİLİ HABERLER