Gündem
  • 20.5.2018 17:04

Perinçek vaatlerini açıkladı

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, 24 Haziran seçimleri için seçim bildirgesini açıklarken Türkiye'nin NATO üyeliğini sonlandıracakları ve Şanghay İşbirliği Örgütü'ne (ŞİÖ) üye yapacakları vaadinde bulundu.

Perinçek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda hangi adayı destekleyecekleri sorusuna ise "Biz ikici tura kesinlikle kalacağız. İkinci tura kalmayacağız diye bir seçenek üzerinde durmuyoruz. Böyle bir ihtimale dayanarak birtakım akıl yürütmelerde kesinlikle bulunmayacağız. Bu sorunun muhatabı Vatan Partisi değil başka partilerdir" yanıtını verdi.

'TÜRKİYE'NİN YERİ AVRASYA'DIR'

Perinçek, partisinin ve kendisinin 24 Haziran seçimleri için hazırladığı seçim bildirgesini bugün Ankara'da açıkladı. Seçim sloganlarının "Herkese iş, üreten millet, teröre son, güçlü devlet, Çözüm Perinçek" olduğunu belirten Perinçek, dış politika alanında Avrasya ile işbirliği vaadinde bulundu.

Türkiye'nin dış politikasının, aynı zamanda Türkiye'deki ekonomik ve kültürel sorunların çözülmesi için kritik önemde olduğunu ifade eden Perinçek, "Almanya Fransa İngiltere'yi okuyunuz, hepsi biz artık ABD'nin uydusu olmayacağız diyor. ABD çağı bitti. Türkiye, Atlantik sisteminde boyun eğen bir ülkeydi, o yüzden bu sorunlarla yüz yüze geldi. Türkiye'nin yeri Avrasya'dır, yani Avrupa artı Asya'dır. Türkiye'nin birinci ticaret ortağı Çin, ikincisi Rusya, üçüncüsü Almanya. Yani Türkiye ekonomisi Asya ve batı Avrupa ekonomileriyle iç içedir. Enerji güvenliğimiz de İran'dır Rusya'dır, Azerbaycan'dır, Irak'tır" dedi.

Türkiye'ye yönelik dış tehditlerin Avrasya ülkeleriyle işbirliği yaparak çözülebileceğini söyleyen Perinçek, "Türkiye çağdaş uygarlığa muasır medeniyetlere ulaşmada Avrasya ile bütünleşmeye girmiştir. Programında Şanghay İşbirliği Örgütü'ne (ŞİÖ) gireceğiz yazan tek parti Vatan Partisidir. AKP de ŞİÖ kapısını çalıyor ama olumlu yanıt alamıyor. Biz bu hedefi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

"Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık artık Asya'dadır" diyen Perinçek, "Asya'dan yeni bir uygarlık yükseliyor. Batı uygarlığı çöküş halindedir, batıda güneş batıyor, güneş doğudan doğuyor. Asya uygarlığı ekonomisinin büyümesini görüyoruz. İcatlar, inovasyon Asya'da, özgüven Asya'da, geleceğe umutla bakışla Asya'da. Biz de bir Asya milletiyiz. Batı'dan Türkiye'ye dayatılan ise bölünmedir" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE NATO'DAN ÇIKACAK, AMERİKAN ÜSLERİ KAPATILACAK'

NATO'dan çıkma vaadinde de bulunan Perinçek, "NATO'dan nasıl çıkılacağı konusunda bir yol haritanız var mı?" sorusu üzerine ise şunları söyledi:

"Türkiye zaten NATO'dan atılmış durumda. NATO tatbikatı yapılıyor Norveç'te, düşman Erdoğan ve Atatürk fotoğrafları var. NATO, PKK'ya 5 bin tır silah veriyor, NATO'dan zaten atılmış Türkiye. ABD Doğu Akdeniz'de İsrail'le, Yunanistan'la, Güney Kıbrıs'la tatbikat yapıyor. NATO bizim için tehdit. Bunu Türk milletine söyleyen Vatan Partisi'nden başka kimse yok. NATO 5 bin tır silah veriyor PKK'ya, biz hala NATO'ya bağlılık yeminleri ediyoruz. Bir yandan Sayın Erdoğan gidecek Sayın Ruhani ile Sayın Putin'le fotoğraf çektirecek. Bir yandan Çin devlet başkanının yanında poz verecek, sonra Türkiye NATO'nun içinde kalacak. NATO PKK'ya 5 bin tır silah veriyor, NATO'da kalmak Mehmetçiğe de ihanettir. NATO'nun biz ne faydasını gördük? 1980'lerden beri terörle mücadele ediyoruz, NATO hep karşımızda. Çin'den, Rusya'dan İran'dan Türkiye'ye bir tehdit var mı? Türkiye NATO'dan çıkacak, Amerikan üsleri kapatılacak."

'İRAN, RUSYA, ÇİN İLE MİLLİ PARALARLA TİCARET YAPILACAK'

Perinçek, geçtiğimiz günlerde Çin'e yaptığı ziyarette Çinli yetkililerle görüşmeler yaptığını ifade ederek "Çin'in 4 trilyonluk rezervinin 400 milyar dolarını yatırım için Türkiye'ye getirmek için görüşüyoruz. Burada sıcak paradan değil yatırım olarak gelecek paradan söz ediyoruz. Bunun için de Vatan Partisi yönetimi olması lazım. ABD'ye bağlı, NATO'ya bağlı bir iktidar ve muhalefetle Türkiye büyüyen Asya'daki gelişmelerin parçası olamaz" diye konuştu.

Çiftçiye motorinin litresini 2 TL'den verecekleri vaadinde de bulunan Perinçek, "Bizim enerji güvenliğimiz Asya'da. İran yöneticileriyle de konuşuyoruz. İran'da mazotun litresi 26 kuruş. İran'dan mazotu ucuza alacağız. Biz çiftçiye mazotu 2 TL'den vereceğiz. Atatürk'ün istiklal savaşından sonra aşarı kaldırması gibi tarımda üretim şevkini yükselteceğiz. Dış ödeme açığının kapatılmasında tarımın önemli rolü olacak" dedi.

Perinçek, seçilmesi durumunda İran, Rusya ve Çin ile milli paralarla ticaret vaadinde de bulundu.

'CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE İKİNCİ TURA KALACAĞIM'

Perinçek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması ve kendisinin ikinci tura kalacak oyu elde edememesi durumunda hangi adaya destek vereceklerinin sorulması üzerine "Biz ikici tura kesinlikle kalacağız. İkinci tura kalmayacağız diye bir seçenek üzerinde durmuyoruz. Böyle bir ihtimale dayanarak birtakım akıl yürütmelerde kesinlikle bulunmayacağız. Bu sorunun muhatabı Vatan Partisi değil başka partilerdir" yanıtını verdi.

Güncellenme Tarihi : 20.5.2018 17:06

İLGİLİ HABERLER