Gündem
  • 28.10.2014 23:37

PKK 9 HÜDA-PAR üyesini öldürdü

Hür Dava Partisi, Kobani’ye destek eylemleri sırasında kendilerine yönelik saldırılarla ilgili rapor hazırladı. Raporda, 9 parti üyesi ve destekçisinin öldüğü belirtildi.

HÜDA-PAR son Kobani olayları sırasında 9 üye ve destekçisinin öldüğünü açıkladı.

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), IŞİD saldırısı altındaki Kürt kasabası Kobani’ye destek için yapılan eylemler sırasında kendilerine yönelik saldırılarla ilgili bir rapor hazırladı. Raporda, 6-7 Ekim tarihlerinde PKK’nın talimatlarıyla HÜDA-PAR ve partiye yakın sivil toplum kuruluşlarına yönelik saldırılar başladığı belirtildi, 9 HÜDA-Par üyesi ve destekçisinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı ifade edildi.

HÜDA-PAR'ın raporundan:

Eylül ve Ekim aylarında 15 gün içinde en az 73 saldırı

Hayatını kaybeden: 9

Saldırıya uğrayan parti teşkilâtı: 21

Saldırıya uğrayan dernek/cemiyet: 14

Saldırıya uğrayan iş yeri: En az 30

Saldırıya uğrayan ev: En az 12

Kundaklanan araç: En az 9

Raporda, 28 Eylül’de Mersin Mustazaflar Cemiyeti’yle başlayan saldırıların 6 Ekim’deki gösterilerde tırmandığı vurgulandı. Olaylar kronolojik olarak da sıralanıyor. Özellikle Türkiye genelinde 40’a yakın kişinin öldüğü 6-8 Ekim tarihleri arasındaki vak’a sayısında artış göze çarpıyor. Bunlardan bir kısmı dernek ya da parti binalarına ve partililerin evleriyle araçlarına yapılan taşlı saldırılar.

"Diyarbakır'da 5 ölü"

Buna göre, 7 Ekim’de, Diyarbakır’da faaliyet gösteren ve HÜDA-PAR’a yakınlığıyla bilinen Köy Der’e saat 17:00 sıralarında pompalı silahlarla saldırı oldu. Derneğin bir süre kuşatma altında tutulduğu belirtilen raporda, dernek binasında olan parti üyesi ve Büyükşehir Belediye Meclis Adayı Turan Yavaş’ın öldürüldüğü, kaçan dernek üyelerinden Hasan Gökguz, Riyad Güneş, Ahmet Dakak ve Yasin Börü’nün sığındıkları bir apartman dairesinde öldürüldüğü belirtildi. Yasin Börü’nün, cesedinin üzerinden arabayla geçilip başının taşla ezildiği de vurgulandı.

"Hastaneye saldırı"

Yine 7 Ekim’de, Diyarbakır’daki özel bir hastaneye saldırı yapıldığı ve Cumali Güneş isimli kişinin uzun namlulu bir silahla açılan ateş sonucu öldüğü de raporda yer alıyor.

"Bingöl'de iki partili öldürüldü"

HÜDA-PAR’ın açıklamasına göre; 9 Ekim’de, Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Hür Dava Partisi Karlıova ilçe idare kurulu üyesi Cengiz Tiryaki PKK’nın uzun namlulu silahlarla yaptığı saldırıda ağır yaralanıp 11 gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 17 Ekim’de de Van’da Muhammed Latif Şener isimli bir HÜDA-PAR destekçisi öldürüldü. Son olarak 22 Ekim’de Bingöl Karlıova’da Hür Dava Partisi üyesi Fethi Yalçın bir araçtan açılan ateş sonucu ağır yaralandı ve hastanede hayatını kaybetti.

 

Kaynak: HÜDA-PAR

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:43

İLGİLİ HABERLER