Gündem
  • 29.3.2017 00:24

PKK'dan kaçan çocuktan cinsel taciz itirafları

Güvenlik güçlerine teslim 16 yaşındaki PKK'lı, teslim olun çağrısında bulundu.

PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarında yaklaşık 1,5 yıl kaldıktan sonra kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 16 yaşındaki PKK'lı, örgütte yaşadığı ahlak dışı uygulamaları İHA'ya anlattı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız şekilde teslim olan PKK'lı, açıklamasında, 2015 yılının eylül ayında PKK'ya katıldığını söyledi.

PKK'ya katıldıktan sonra silah eğitimi alarak Irak'ın kuzeyine geçtiğini belirten PKK'lı, şu ifadeleri kullandı:

"DÖRT ERKEK BİR BAYAN CADIRA GİTTİLER"

"Irak'ın kuzeyinde hem tanık olduğum hem de duyduğum bazı olaylar var. Irak'tayken Avaşin'e bağlı bir yerde 7 kişi arazide uyuyorduk. Arazide o esnada yağmur yağıyordu. Beş kişi çadıra gittiler. Dört erkek bir bayandı. Biz iki kişi dışarıda kaldık. Sabahleyin uyandığımızda gidip onları da uyandırmak istedik. Onları uyandırdığımız esnada o dört erkeği dışarı çekip bayanı da uyandırmak istedik. Fakat gittiğimizde bayan yarı çıplaktı. Daha sonra bunu oradaki sorumluya da bildirdim. Fakat vurdumduymazlıktan geldi. Geçiştirir gibi yaptı. Daha sonra dışarıdan gelen bir bayana bunu söyleyince orada da bir geçiştirme durumu yaşandı."

Burada yaşadıklarının ardından önce Avaşin'e sonra da Zap bölgesine gittiğine değindi ve, şöyle devam etti:

"AHLAKİ BOYUTTA OLMAYAN YAKLAŞIMLAR GÖRDÜM"

"Açık soruşturmada ajanlıkla suçlandım. Ortaya attığım iddiayı iftira olarak ele aldılar. Bir baskı vardı açık soruşturma esnasında tabi ben bunu mecburi olarak kabul etme gibi bir durum yaşadım. Daha sonra zaten zindana atıldım. Zindan esnasında bir çok ahlaki boyutta olmayan yaklaşımlar gördüm. Yani yemeğin içine deterjan katma, tuvaletlerini dışarıda değil kendi yattıkları yerde yapmalar, doktorun gelmemesi, bu ve benzeri bir çok şey yaşadım."

"AİLESİNE KAVUŞMAK İSTEYEN GELİP TESLİM OLSUN"

PKK'ya bulaşmış kişilere de tavsiyelerde bulundu ve şunları kaydetti:

"Örgüte katıldığım için pişmanlığımı belirtebilirim. Örgüt içerisinde yer alan arkadaşlarımın da kaçacağını biliyorum. Tavsiyemdir. Orada ne kadar farklı bir yansıtma olsa da Türk askerlerinin bizi öldüreceğini söyleseler de bunların dışında burada bir merhamet söz konusuydu. Bana yapılan bir sahiplik söz konusuydu. Yani gerçekten ailesine, vatanına kavuşmak isteyen varsa onlara da tavsiyemdir gelip teslim olsunlar."

Güncellenme Tarihi : 29.3.2017 01:42

İLGİLİ HABERLER