Gündem
  • 15.3.2018 00:26

PKK'lılar Paris'i birbirine kattı

PKK elebaşı Karayılan'ın Avrupa'yı tehdidinde sonra PKK destekçisi ülkelerde ortalk karıştı.. Bugüne kadar PKK ve YPG'ye sesini çıkarmayan Fransa bir anda olayların merkezi oldu.
PKK'llar Paris'i birbirine kattı.

Fransa polisinin dün akşam saatlerinde, ABD'nin Paris Büyükelçiliği'nin önünde Kürtlere destek vermek amacıyla toplanan PKK'lı protestocuları durdurma girişimi sırasında en az 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

PKK üyeleri Paris'te AFP binasına Öcalan posteri astı

AFP'de Öcalan posteri

Fransa resmi haber ajansı AFP'nin Paris'teki merkez binasını işgal eden PKK üyeleri Abdullah Öcalan'ın posterini binaya astı.Yürüyüşle sloganlar atarak ve Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıyarak AFP'nin Paris'in 2. bölgesindeki merkez binasının önüne gelen PKK üyelerinin bir bölümünün binaya zorla girdiği belirtildi.

Binanın üst katlarına çıkan şahıslar, AFP merkezinin balkonuna Öcalan'ın posterini astı.

Posteri asan şahıslar, bir saatten fazla sloganlar attıktan ve AFP editörleriyle görüştükten sonra eylemlerini sonlandırdı.

Yasa dışı gösteri sırasında hiçbir güvenlik önleminin alınmaması dikkati çekti.

POLİS MÜDAHELE ETTİ

Fransa’nın başkenti Paris'te Concorde Meydanı’ndaki ABD Büyükelçiliği’nin önünde Kürtlerin düzenlediği izinsiz protestolar dün gece geç saatlere kadar devam etti.

Fransa polisi bazı göstericileri gözaltına aldı, göz yaşartıcı gaz kullandı. Olaylarda bazıları başından olmak üzere en az 10 kişi yaralandı. Göstericilerin çoğunun göz yaşartıcı gazdan bayıldığı bildiriliyor.

Polis bazı göstericileri gözaltına alarak, otobüslere bindirdi. Gösteri dağıtıldıktan sonra bazı göstericiler küçük gruplar halinde meydana döndü.

Fransız basınında yer alan haberlere göre Paris’te, acil durumlarda yaralılara yardım etme planı SINUS devreye alındı.

Göstericilerden biri, “Geldiler ve üzerimize saldırdılar. Göz yaşartıcı gaz kullandılar, 70 yaşındaki kadınlara karşı gaz. Onlarca yaralı mı dediniz? Ambulanslara bakın, dolup taşıyor. Onlar donatılmış durumda, bizimse hiçbir şeyimiz yok. Bizim elimizde sadece bayraklar vardı, o kadar” diye konuştu.

Gösterici, PKK'nın Paris’teki gösterilere devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

PKK'lların Paris’te düzenlediği protesto gösterileri birkaç gündür devam ediyor. Göstericiler dün Engeliler Evi’nin önünde toplandı. Gösteri polis tarafından dağıtıldı, en az 35 kişi gözaltına alındı.

SPUTNİK

Güncellenme Tarihi : 15.3.2018 00:40

İLGİLİ HABERLER