Gündem
  • 2.5.2015 21:41

PKK'dan Paralel dönüş

Yazar Muzaffer Ayata ilginç bir iddia ortaya attı. Ayata, terör örgütü PKK'nın silah bırakma kongresini iptal ettiğini, gerekçe olarakta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kürt sorunu yoktur' sözlerinin gösterildiğini iddia etti.
Verilen bu kararın Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın gizlice geldiği Diyarbakır'da gelip Gültan Kışanak ile görüşmesinden sonra olması dikkat çekti.

20 yıla yakın PKK davasından cezaevinde yatan ve daha sonra Avrupa'ya çıkan Özgür Gündem gazetesi yazarı Muzaffer Ayata ilginç bir iddia ortaya attı. Ayata, terör örgütü PKK'nın silah bırakma kongresini iptal ettiğini, gerekçe olarakta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kürt sorunu vardır demek ayrımcılıktır, terör örgütüyle aynı masaya oturmak devletin çöktüğünü gösterir" açıklaması gösterildi.

İmralı'ta tutuklu bulunan teröristbaşı Öcalan'ın çağrısı üzerine Dolmabahçe Mutabakatı sonucu Türkiye'ye yönelik silahlı mücadeleyi bitirme kongresini toplamaya hazırlanan PKK, silahsızlanma kogresinden vazgeçti.

Ayata, Öcalan'ın PKK'nın 21 Mart'ta yaptığı açıklamayı dikkate alarak silahsızlanma kongresini toplama yönünde karar aldığını ve bu yönde hazırlıklara başladığı belirtti. Ancak Erdoğan'ın, "Kürt sorunu yoktur. Dolmabahçe Mutabakatı'na karşıyım. İki taraf demek ülkeyi böler" yönündeki açıklamasının PKK yönetimini yeni bir değerlendirme yapmaya ittiğini açıkladı. Ayata, PKK yönetiminin değerlendirme sonucu kongreyi toplama kararından vazgeçtiği yönünde karar aldığını dile getirdi.

İşte Ayata’nın yazısından bir bölüm;

'TALİMAT OLDUĞUNU SÖYLEDİLER'

"Erdoğan bu açıklamalarıyla süreci askıya alırken, hükümetten süreci sahiplenme yönünde bir açıklama gelmedi. Tersine Cumhurbaşkanı söylediklerinin kendileri için bir talimat olduğunu söylediler. Bu nedenle PKK yönetimi durumu yeniden değerlendirmek zorundaydı. Ortada Kürt sorunu yoksa, sürecin sağlıklı yürümesi için gereken mekanizmalar reddedilecekse neye dayanarak kongreyi toplayacaktı. Ortada güven artırıcı bir adım yok, tersine yıkmaya dayalı girişimler peşpeşe gelmeye başladı. Bütün bu olumsuz ve süreç karşıtı gelişmelerden sonra PKK kongreyi toplamaktan ve hazırlık yapmaktan vazgeçti."

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:41

İLGİLİ HABERLER