Gündem
  • 27.5.2016 22:07

PKK'lı Duran Kalkan'dan tuhaf iddia

PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, "Bu mayısta Tayyip Erdoğan düşürülecekti" iddiasında bulundu.

PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan MED NÛÇE'de yayınlanan bir programa katılarak kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Erdoğan'ın bu mayısta düşürüleceği iddiasında bulunan Kalkan, söz konusu iddiasını da söylentilere dayandırdı. PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre, Kalkan kendisine yönetilen "Davutoğlu'nun istifası, ardından AKP kongresi ve yeni Kabine geldi. Sizce AKP'deki bu yeni dönem, başkanlık sistemine gidecek bir ara dönemi mi ifade edecek? Bu süreç neyin hazırlığıydı, yoksa sadece bir darbe miydi? Bu konudaki görüşlerinizi almak istiyorum" sorusuna şu yanıtı verdi:

‘KÜRT DİRENİŞİ, ONUN TIRNAKLARINI SÖKTÜ'

"Ne kadar doğruydu bilemiyorum ama bazı duyumlarımıza göre bu mayısta Tayyip Erdoğan düşürülecekti. Böyle söylentiler ve beklentiler vardı. Kim yapacaktı, nasıl düşecekti bilemeyiz. Ama Kürt direnişi, onun tırnaklarını söktü. Bu açık bir gerçekliktir. Yıkım ile yüz yüze getirdi. Bu görüşün pratik olarak bir anlamı vardı. Bir yenilgi yaşadı. ‘PKK'yi yok edeceğim' diye savaşa girdi, bu kadar katliam ve vahşet uyguladı, ama başarısız kaldı. Ciddi bir yenilgi yaşadı ve yıkım ile yüz yüze kaldı.

‘OLASI SİYASİ HAMLELERİN ÖNÜNÜ KESMEK İSTEDİ'

Tayyip Erdoğan çizgisinin Türkiye'de artık düşürülmesi gerekiyordu. Erdoğan bunu hissetti. Yaptıklarını bu durumdan dolayı karşı bir hamle olarak ele almak lazım. Hem Davutoğlu hükümetini düşürerek, parti ve hükümette yaptığı değişiklikler, hem de dokunulmazlıkların kaldırılması yönündeki tutum; kendi durumuna karşı yaptığı iki hamle oldu. Böylece meclisi, hükümeti etkisiz hale getirip denetleyerek, partiyi ise tümüyle denetim altına alarak, kendisine karşı geliştirilebilecek olası siyasi hamlelerin önünü kesmek istedi."

‘ORTADA O KADAR CENAZE VARKEN, KIZINI NASIL EVLENDİRDİ?'

Kılıçdaroğlu'nun da ‘ajan' olduğunu iddia eden Kalkan, "Kemal Kılıçdaroğlu çizgisinin sol görünüm altında faşizmin nasıl gizli ajanı olduğu açığa çıktı. Öncelikle bunları tanıyalım. Bunların sol birliği bozan tutumdan çıkarılması gerekmektedir. Diğeri, toplum gerçekten de burnundan soluyor. Erdoğan bir de dalga geçiyor. Ortada o kadar cenaze varken, kızını nasıl evlendirdi?" ifadelerini kullandı.
"AKP, MHP'lileşmiştir" diyen Duran Kalkan, kendisiyle yapılan mülakatta "Tayyip Erdoğan siyaseti ve zihniyeti ile Devlet Bahçeli'nin ki arasında herhangi bir fark kalmamıştır" ifadelerini de kullandı.



Tamamını oku: http://tr.sputniknews.com/turkiye/20160527/1023021562/kalkan-erdogan-kilicdaroglu.html#ixzz49svjxmTt

 

Güncellenme Tarihi : 27.5.2016 22:19

İLGİLİ HABERLER