Gündem
  • 3.8.2015 00:30

PKK'nın Doğu Anadolu'daki hain planı

PKK, Ağrı, Kars-Kağızman, Iğdır, Doğubayazıt, Ardahan, Göle ve Erzurum'un bir bölümünde faaliyetlerini artırıp sözde kanton bölge oluşturmaya çalışıyor. Ayrıca sözde kanton bölgesinin bu hatta planlanmasının ardında Ermenistan’ın desteği ve bu ülkeden gelecek askeri yardımı sağlanmasının önünün açılması isteniyor.

Konuyla ilgili Güvenlik ve İstihbarat birimlerinin yaptığı değerlendirmelere göre, bu sabah saat 03.00 sularında Doğubayazıt’ta meydana gelen saldırıyla doruk noktasına ulaştı. Kandil’deki terörist Cemil Bayık’ın en sıkı adamlarından olan sözde eyalet sorumlusu Yusuf Şek, terör eylemlerinin arttırılması için bölgeye kaydırıldı. Bölgede terör havasını arttırıp ısındırmaya çalışarak, en kritik bölgede ve çizilen hatta sessiz sedasız Suriye kuzeyindekine benzer bir kanton bölge ilan etmeye hazırlanılıyor.
Bununla ilgili Güvenlik ve İstihbarat birimlerinin bölücü örgütün ilan etmeye hazırlandığı “ilk kanton bölge” için yaptı tespit şöyle;

Ağrı’da Sırrı Sakık’ın Belediye Başkanı, Leyla Zana’nın buradan milletvekili seçtirilmesi tesadüf değil. Planları tutarsa Sakık’ı veya Leyla Zana’yı Kanton Başkanı olarak ilan edecekler. Ayrıca ilk kanton bölgesinin bu hatta planlanmasının ardında Ermenistan’ın desteği ve bu ülkeden sağlanacak askeri ve eleman yardımı da var. Zaten Ermenistan’daki PKK kampları da bilinen gerçek.
Bu arada Kanton bölge için yapılan bazı olaylar ise şöyle:

11 Temmuz 2015
PKK mensubu teröristler, Doğubayazıt-Iğdır ve Doğubayazıt-İran karayolunda 3 tırı durdurdu. Sürücüleri araçlardan indiren teröristler, daha sonra benzin dökerek 3 tırı ateşe verdi. Terör örgütü PKK üyeleri, Ardahan'ın Göle ilçesinde su kesintisi nedeniyle İnceçayır mevkisine giden belediye personelini bir süre alıkoydu. Belediyeye ait kamyonete de el koyan teröristlere yönelik operasyon başlatıldı.

12 Temmuz 2015
Ardahan'ın Göle ilçesindeki su kesintisini gidermek isteyen belediye personelini alıkoyan teröristlerin, olay yerinde inceleme yapan güvenlik güçlerine açtığı ateş sonucu Kamber Morkoç hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.

14 Temmuz 2015
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yol kesen bir grup terörist, beton mikserini ateşe verdi.

15 Temmuz 2015
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Topçatan köyü yol ayırımında devriye görevi yapan güvenlik güçlerine, terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Can kaybı yaşanmayan saldırıda, olay yerinden geçen üç tırda, mermilerin isabet etmesi sonucu hasar oluştu.

16 Temmuz 2015
Iğdır-Aralık karayolunun Karakoyunlu çıkışında bir grup terörist, özel şirkete ait tırı yaktı, bir vatandaşa ait aracı gasp etti.

17 Temmuz 2015
Bölücü terör örgütü mensubu silahlı bir grup tarafından Van'ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi arasındaki karayolunun 25'inci kilometresinde bir vatandaşa ait çekici yakıldı. Iğdır-Doğubayazıt karayolunda 30 aracı durdurup kontak anahtarlarını alan, yolu trafiğe kapatan ve bir tırı yakan teröristler, olaya müdahale eden jandarma unsurlarına uzun namlulu silahlarla ateş açtı, anında karşılık verilen teröristler bölgeden kaçtı.

19 Temmuz 2015
Terör örgütü PKK üyeleri, Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Koçyayla Mahallesi'ndeki elektrik arızasını gidermek üzere bölgede bulunan elektrik teknisyenlerini tehdit ederek, araçlarını gasbetti. Aralarında silahlı 8 teröristin de bulunduğu yüzleri maskeli 30-40 kişilik grup, Ağrı'nın Patnos ilçesine bağlı Değirmendüzü köyünde, Patnos-Erciş karayolunu keserek bir kamyonu durdurdu. Şoförü darbettikten sonra, lastiklerine ateş ettikleri aracı yakan teröristler kaçtı. Doğubayazıt-Çaldıran karayolu, teröristlerce 4 tırın durdurulmasının ardından ulaşıma kapatıldı. Jandarma unsurlarının olay yerine gelmesi üzerine teröristler kaçtı ve yol yeniden açıldı.

21 Temmuz 2015
Iğdır'da, bölücü terör örgütü mensubu grup, Kavaktepe Mahallesi Pamukgeçidi mevkisinde, bir çekiciye uzun namlulu silahlarla ateş ederek, Ağrı-Doğubayazıt karayolunu trafiğe kapattı. Teröristler, olaya müdahale eden jandarma unsurlarına, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu. Ateşle karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesildi. Saldırıda, bir araçta hasar oluştu. Bölücü terör örgütü mensubu grup, Erzurum Karayazı ilçesinde bir firmaya ait iş makinesi ve kamyonu benzin dökerek yaktı.

22 Temmuz 2015
Kars'ın Kağızman ilçesinde yol kesen teröristler, aralarında meyve ve sebze yüklü tırların da bulunduğu 11 aracı ateşe verdi. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, elektrik arızasını gidermek üzere bölgede bulunan 2 elektrik dağıtım şirketi görevlisi tehdit edildi. Şirkete ait araç ve personelin üzerindeki iki cep telefonu gasp edildi.

23 Temmuz 2015
Çaldıran-Doğubayazıt karayolunun 15'inci kilometresinde silahlı 3 terörist, durdurdukları 3 tırı ateşe verdi.

24 Temmuz 2015
Tekman ilçesinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile elektrik dağıtım şirketine ait iki pikaba, bölgede yol kesen teröristlerce el konuldu.

25 Temmuz 2015
Erzurum'un Tekman ilçesinde, doğum yapacak hastayı Tekman Devlet Hastanesine götürmek için yola çıkan 112'ye ait ambulansı durduran teröristler, hasta ve yakınlarını indirdikten sonra, iki sağlık personelini ambulansla kaçırdı. Ambulans ve kaçırılan sağlık personeli, 04.00'te Varto-Hınıs karayolunda serbest bırakıldı.

26 Temmuz 2015
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir grup terörist, baraj inşaatında kullanılan 4 aracı ateşe verdi.

27 Temmuz 2015
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden geçen doğalgaz boru hattına teröristlerce saldırıda bulunuldu. Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasında bulunan Tendürek Geçidi'nde yol kesen terör örgütü PKK üyeleri, durdurdukları tırı ateşe verdi. Teröristler, bölgeye giden güvenlik güçlerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Van'ın Çaldıran ilçesinde "Kobra" tipi zırhlı araca düzenlenen saldırıda, bir asker yaralandı. Erzurum'da bölücü terör örgütü üyeleri, asfaltlama çalışması yapan 7 iş makinesi ile gasp ettikleri aracı yaktı.

29 Temmuz 2015
Doğubayazıt-Gürbulak karayolu Karaburun köyü mevkisinde zırhlı araçla devriye görevi yapan güvenlik güçlerine, terör örgütü PKK mensuplarınca ateş edilmesi sonucu 3 asker yaralandı. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki terör saldırısının ardından düzenlenen operasyonda 2 terörist öldürüldü, 2 terörist yaralandı. Van'ın Çatak ilçesindeki jandarma karakollarına malzeme taşıyan minibüs, bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca ateşe verildi.

30 Temmuz 2015
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından yük treninin geçişi sırasında patlatılan bomba, raylarda hasara yol açtı. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yük trenine düzenlenen terör saldırısının ardından rayların onarımını yapan görevlilere açılan ateşle bir demiryolu işçisi hayatını kaybetti, bir köy korucusu yaralandı.

31 Temmuz 2015
Tahran-Van seferini yapan yolcu treninin Van'ın Saray ilçesi Keçikayası Mahallesi'nden geçişi esnasında, teröristlerce demiryoluna döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, demiryolunda ve vagonlarda hasar meydana geldi. Ağrı'da bir eve düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada 3 terörist ölü ele geçirildi. Van'ın Çatak ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığına düzenlenen eş zamanlı saldırının ardından çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü, bir vatandaş yaralandı. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Hacıbekir Kışlasına düzenlenen saldırıda bir asker yaralandı. Kars'ın Kağızman ilçesinde yol kesen bölücü terör örgütü PKK üyesi grup, 20'ye yakın aracı ateşe verdi.

02 Ağustos 2015
02 Ağustos 2015 günü saat 03.00 sıralarında Ağrı / Doğubayazıt ilçesi Karabulak Jandarma Karakol Komutanlığı nizamiyesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından patlayıcı madde yüklü traktör patlatıldı. Uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunuldu. Saldırı sonucunda Kahraman iki askerimiz şehit oldu, dördü ağır olmak üzere 31 askerimiz yaralandı."

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:03

İLGİLİ HABERLER