Gündem
  • 27.7.2015 09:36

'PKK'nın öyle bir gücü var ki, sizi tükürüğüyle boğar'

Türk jetleri tarafından terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarının bombalanmasına ilişkin HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan skandal ifadeler kullandı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde açıklama yapan Zeydan, "PKK, Türkiye'yi ve Ortadoğu'yu güller bahçesine çevirmek için ortaya çıkmış barış ve halk hareketidir. Eğer PKK Türkiye'yi güller bahçesine çevirmek istemeseydi, PKK'nın öyle bir gücü var ki, sizi tükürüğüyle boğar" dedi.
Haddini iyice aşan Zeydan, Abdullah Öcalan'ın 3 yıl önce bir mektupla başlattığı barış ve çözüm sürecinin pravakasyonlarla bitirilmeye çalışıldığını söyledi. Kürt halkının birlikteliğini ve Türkiye demokrasi göçlerinin birlikteliğini hazmedemeyen Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 gün önce medya savunma alanlarını bombalayarak çözüm sürecini bitirdiğini öne sürerek şöyle konuştu:
"Kürt halkının onurlu evlatları, DAİŞ gibi vahşi terör örgütüne savaşırken adeta bunun intikamını alırcasına AKP hükümeti PKK'yı ve gerillayı bombalamıştır. PKK'nin YPG'nin DAİŞ'e verdiği zarar AKP hükümetinin zoruna gitmiştir. Kuzey Kürdistan'dan ve Türkiye'nin her yerinden bir kez daha haykırıyoruz size savaş yaptırmayacağız. Sizin savaş üzerinde yürüttüğünüz bu konsepti bundan önceki provokasyonlarınız bu halk nasıl boşa çıkarmışsa bundan sonrada bu halk sizin bu savaştaki ısrarınızı boşa çıkaracaktır. 7 Haziran da Türkiye demokrasi göçlerinin göstermiş olduğu iradeyi kabullenemiyorsunuz."
 

ZEYDAN: PKK, BARIŞ VE HALK HAREKETİDİR
PKK'nın halk hareketi olduğunu belirten Zeydan, "PKK, Türkiye'yi ve Ortadoğu'yu güller bahçesine çevirmek için ortaya çıkmış barış ve halk hareketidir. Eğer PKK Türkiye'yi güller bahçesine çevirmek istemeseydi, PKK'nın öyle bir gücü var ki, sizi tükürüğüyle boğar. Ateşle oyunuyorsunuz, bu anlaşılmaz tekçi, zihniyetçi iktidar hırsından vazgeçin Türkiye'de Sayın Abdullah Öcal'ın ve Kürt halk hareketinin sayesinde üç yıldır duran bir kardeş kanı var, kardeş kanının tekrardan dökülmesini isteyen AKP zihniyetine ve Erdoğan'nın tekçi zihniyetine Kürt halkı elbette karşı çıkacaktır" dedi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:10

İLGİLİ HABERLER