Gündem
  • 26.11.2015 09:25

Rus krizi sonrası karargahta 'çok gizli' toplantı

Başbakan Davutoğlu'nun başkanlığında TSK'nın komuta kademesi ile yapılacak toplantı, Suriye sınırında Rus savaş uçağının düşürülmesinin neden olduğu Türkiye – Rusya krizinin ardından ayrı bir önem kazandı.

FEVZİ ÇAKMAK SALONU'NDA GİZLİ İBARELİ TOPLANTI

Yüksek Askeri Şura toplantıları, bir yıl içinde iki kez yapılıyor. Ağustos ayı toplantısında, ana gündemi terfiler oluşturuyor. YAŞ'ın kış toplantısı ise teamüller çerçevesinde Kasım ayı veya Aralık içinde yapılıyor.

YAŞ'ın 2015 yılı kış toplantısı bugün (26 Kasım) Genelkurmay Başkanlığı karargahında yapılacak. Toplantı; karargahtaki 'çok gizli' ibaresinin konulacağı Mareşal Fevzi Çakmak Salonu'nda yapılacak.

Toplantıya Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlık edecek. Toplantıdaki ikinci sivil ise Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz olacak. Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yanı sıra kuvvet komutanları ile Jandarma genel komutanı da katılacak. Toplantıya; TSK bünyesinde orgeneral ve oramiral rütbesinde görev yapan diğer komutanlar da katılacak.

RUSYA İLE KRİZİN ASKERİ BOYUTU ELE ALINACAK

Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal eden SU24 tipi Rus savaş uçağının düşürülmesinin neden olduğu kriz toplantıya ayrı bir konjonktürel anlam yükledi. Bu çerçevede toplantıda Rusya ile oluşan krizin askeri boyutu ve Suriye'nin Türkmen bölgesinde Esad güçlerini tahkim etmeye yönelik askeri harekatının kapsamlı değerlendirilmesinin yapılması bekleniyor.

Toplantıda, bunun yanı sıra TSK'nın genel durumu, terör örgütleri PKK ve IŞİD ile mücadele konularının ele alınması bekleniyor. Önemli bir maddeyi ise sınır güvenliği konusunda alınacak teknoloji seviyesi yüksek önlemler oluşturacak.

ERDOĞAN AKŞAM YEMEĞİ VERECEK

YAŞ üyeleri toplantının ardından akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı'na gidecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam saat 19.30'da Yaş üyelerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir akşam yemeği verecek.

Milliyet

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:28

İLGİLİ HABERLER