Gündem
  • 1.12.2015 10:55

Rus uçağının düşürülmesinde dehşet iddia...

Atalay’a göre bölgede kara harekatına hazırlanan Rusya kendi uçağını düşürüleceğini bildiği halde sınır ihlali yaptırdı.

İşte o yazıdan çarpıcı bölüm: 

SORU İŞARETLERİ VAR

Türk F-16'larının uyarılarına yanıt vermeyip, sınır ihlaline devam ettiği için angajman kuralları gereği düşürülen Rus SU-24 savaş uçağının sağ kurtulan pilotu Konstantin Murakhtin'in ısrarla tekrarladığı "Biz Türk Hava Kuvvetleri'nin uyarısını duymadık" sözleri Brüksel ve Ankara'da soru işaretlerine yol açtı.

TELSİZ SİSTEMLERİNE RUS HAVA ÜSSÜNDEN MÜDAHALE Mİ EDİLDİ?

Türk F-16'lar tarafından 5 dakika içinde 10 kez uyarı yapılmasına karşın, Rus pilotun "uyarı duymadık" demesi, "Acaba Rus uçağı iletişim sistemleri kapalı mı uçuyordu veya telsiz sistemlerine havalandığı hava üssünden müdahale mi edildi" sorularını gündeme getirdi.

RUS GENERALLER PİLOTLARI SAĞIR MI UÇURUYOR?

Rus pilotun sözleri, NATO ve Ankara nezdinde "Rus generaller pilotları sağır mı uçuruyor; böyle bir uçuşun amacı Türkiye'yi karşılık vermeye zorlamak ve sorunu başka bir boyuta taşımak olabilir mi?" sorgulamasına neden oldu.

KARA BİRLİKLERİNİN SOKULMASI İÇİN UÇAK BAHANE MİYDİ?

Rus uçağının düşürülmesinden sonra, Moskova'nın hazır bekliyormuş gibi S-300 ve S-400 füzelerini Suriye'ye konuşlandırması ve kara birliği sokması, "Uçak bir bahane miydi?" sorusunun NATO'nun aklına takılmasına neden oldu.

RUSYA'NIN İSTEKLERİ KABUL EDİLMEMİŞTİ. ŞİMDİ İSE…

ABD, Rusya'nın Suriye'ye savaş uçakları yanında S-300 ve S-400 hava savunma füzeleri yerleştirmek istemesini kabul etmemiş, IŞİD ve diğer grupların elinde uçak olmadığını, koalisyon güçlerinin de sadece IŞİD'i hedef alan uçuşlar yaptıklarını, bu nedenle bu füzelere gerek olmadığını kaydetmişti.

ESED'İN SON UMUDU RUSYA

Rusya'nın çok büyük bir hava savunma gücü ve kara birliği yerleştirmesi, Moskova'nın Suriye'ye yerleşmek ve uzun süre kalma niyeti taşıdığının güçlü kanıtı olarak görülüyor.

Esed için son umut Rusya olurken, Rusya için de son umudun Suriye olması kaderin bir cilvesidir.
 

Osman Atalay/Yeni Akit

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:25

İLGİLİ HABERLER