Gündem
  • 29.11.2015 10:27

Rusya'nın Doğu Akdeniz'e yerleşme planı

Doğu Akdeniz’e yerleşme planını hızlandıran Moskova, S400 füzeleriyle S300 füzelerini taşıyan gemiyi Lazkiye’ye yerleştirdi. Ayrıca bölgeye 3700 ekstra destek asker götürdü, 69 yeni savaş uçağı gönderdi. Alman Der Spiegel Dergisi ise, Rusya’nın Suriye’de kara birlikleriyle de savaşa katıldığını öne sürdü. Dergi, Rus Askeri İstihbaratı GRU’ya bağlı askerlerden ikisinin öldüğünü de iddia etti.

Öte yandan, Bayırbucak Türkmen bölgesindeki çatışmalar, güneydeki Gımam, Zuveyk, Derhanne ile Cebel Ekrad ve çevresinde yoğunlaştı. Kızıldağ’ı kaybeden rejim güçlerinin yeni cepheler açmaya çalıştığı öğrenildi. Esad ve Rus ordusuna ait savaş uçakları da, Türkiye sınırına yakın İdlib’e bağlı kasabalara yoğun saldırı gerçekleştirdi.

Brüksel’de kritik zirve

Yeni hükümeti kurduktan sonra yoğun mesaisini sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Belçika’ya çıkarma yapacak. Brüksel’deki Avrupa Birliği-Türkiye zirvesinde; ağırlıklı olarak sığınmacı krizi ve Türkiye’nin üyelik müzakerelerinin yeniden canlandırılması var. Görüşmelerde Türkiye’nin hassasiyetlerini anlatacak olan Davutoğlu, yarın da NATO Karargâhı’nda Genel Sekreter Stoltenberg ile bir araya gelecek. Davutoğlu ile Stoltenberg’in ortak basın toplantısında Rusya’ya mesaj çıkması bekleniyor. Başbakan, Rus uçağının yaptığı ihlalleri belgeleriyle liderlere sunacak.

Kaynak: Türkiye gazetesi - İsmail Sonsuz

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:26

İLGİLİ HABERLER