Gündem
  • 16.2.2019 10:42

S-400'lerin teslimatı Temmuz ayında yapılacak

Putin’le yapılan görüşmede Suriye ve S-400 konularının gündeme geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında teslim alınacağını söyledi. 

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almasından rahatsız olan ABD bunu engellemek için her yolu denese de başarılı olamadı.

PANTAGON'UN YAPTIRIM TEHDİDİ

Geçtiğimiz aylarda Pentagon'un yayınladığı raporda; "Türkiye her ne kadar önemli bir program partneri olsa ve F-35 jetlerine 2002'den bu yana 1.25 milyar dolardan fazla bir yatırım yapmış olsa da, 'Pentagon yönetiminin Türkiye'nin F-35 programının 8 partner ülkesinden biri olmaya devam edip etmemesi konusunda S-400 alımı nedeniyle yeniden değerlendireceği" ifadelerine yer verilmişti.

aynanın arka yüzü : Bu s400 sisteminin kurulması ile Rrusya bizim radarlarımızı, yerlerini, savunma şifrelerimizi bu sistem üzerinden ele geçirirse ne çözüm üreteceğiz? Nato üyesi olduğumuzdan Rusya ile Nato veya üye bir ülke sorun yaşadığında ne olacak? Asıl sıkıntı bu

Misafir : ABD, S-400 aldigimizda bizi ucak ve Roketleri ile korkutamaz. Bu yüzden S-400 almamizi istiyor. S-400 ler sadece savunma acacli yani saldirida bulunan ucak veya roketleri vurabiliyor fakat herhangi bir saldiri amacli kullanilmiyor.

serdar : ABD yıllardır Ülkemin üzerindeki hegomanyasını devam ettirmek ve başka bir oluşumun içerisine girmesini engellemek adına her şeyi yapabilecek bir devlet o nedenle Ülkemin çok acilen tam bağımsız olması için gerekli adımları hızla atması gerekmektedir

misafir_201320 : Abd ve batı cumhuriyet kurulalı beri bizi hiç bağımsız bırakmamış idarecilerde ya gönüllü olmuş arap liderler gibi gönlü olmayanlarında gücü yetmemiş teslim olmuş olmayanlarda darbelerle devrilmiş ilk defa bagımsız lığa giden yolda mesafe aldık bu noktadan sonra bedeli ne olursa olsun dönmekyok sonu ölmekde olsa şerefli bi son

misafir_200283 : Abd ve batı cumhuriyet kurulalı beri bizi hiç bağımsız bırakmamış idarecilerde ya gönüllü olmuş arap liderler gibi gönlü olmayanlarında gücü yetmemiş teslim olmuş olmayanlarda darbelerle devrilmiş ilk defa bagımsız lığa giden yolda mesafe aldık bu noktadan sonra bedeli ne olursa olsun dönmekyok sonu ölmekde olsa şerefli bi son

ABD'Lİ SENATÖRLERİN TEPKİSİ

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemini almamasını engelleyebileceğini düşünen Amerikan Senatörler ise, ABD Başkanı Donald Trump'la konu hakkında iletişime geçmişti.

Yayınlanan mektuba göre senatörler, S-400 sistemlerinin yabancı ülkelere satışının yaptırım konusu olacağını ifade etmişti.

S-400'LER TEMMUZ AYINDA TESLİM ALINACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi Zirvesi dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada S-400'lerin temmuz ayında teslim alınacağını ifade etti ve “S400 anlaşmasını Rusya ile yaptık, dolayısıyla geri adım atmamız söz konusu değil. Bu iş bitti. Biz Temmuz ayında S-400’ün teslimatı ile ilgili verilmiş söz üzerinden çalışmalarımızı yürütüyoruz.” diyerek noktayı koydu.

Güncellenme Tarihi : 16.2.2019 10:43

İLGİLİ HABERLER