Gündem
  • 24.5.2017 00:18

Saadet Partisi il başkanı Fethullahçı çıktı

TÜRKİYE’de FETÖ gözaltıları ve operasyonları devam ederken günün flaş haberi Kayseri’den geldi. Kayseri’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 8 avukat gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri de Saadet Partisi Kayseri il başkanı oldu. Günün en önemli gözaltı kararlarından biri de TSK merkezli oldu. TSK içindeki FETÖ’cülere yönelik 40 ili başlayan gözaltı başladı.

sp2

Kayseri Emniyet Müdürlüğü örgütün şifreli haberleşme uygulaması ByLock kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen isimler için operasyon yaptı. Kayseri Barosu avukatlarından, eski Fazilet Partisi ve Saadet Partisi il başkanı Mustafa A. ile F.K, H.H.A, H.Ş, K.B.Ö, N.B.K, N.K. ve S.A’yı gözaltına aldı, S.D. adresinde bulunamadı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 8 şüpheli, emniyete götürüldü.

En bomba bylock gözaltıları SP il başkanı ve TSK üyeleri var
Günün diğer flaş haberi de Ankara’dan oldu. Ankara merkezli 6 ilde “ByLock” kullandığı tespit edilen124 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltı kararı olanların 22’si KHK ile ihraç edilmiş 36 Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı çalışanı, 33’ü eski Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu çalışanı ve 55’i FETÖ ile bağlantısı nedeniyle KHK ile kapatılan özel eğitim kurumlarının yöneticisi. Özel eğitim kurumu yöneticisi 30 kişinin Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı öğrenildi. Bu kişilerden bazılarının “ByLock” kullanıcısı olmasının yanı sıra Bank Asya’da hesabının bulunduğu ve FETÖ üst yönetimiyle irtibatlı olduğu da tespit edildi.

TSK’DA BÜYÜK TEMİZLİK : İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY’nin TSK içindeki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada, 144 kişi hakkında çıkarılan gözaltı kararı kararı üzerine polis ekipleri, İstanbul merkezli birçok ilde operasyon başlattı. Şüphelilerin yakalanması için 35 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, şu ana kadar kentte 20 civarında kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. Diğer şüphelilerin yakalanması amacıyla yaklaşık 40 ilde operasyonların sürdüğü belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 24.5.2017 00:39

İLGİLİ HABERLER