Gündem
  • 14.4.2010 00:05

SAMSUN'DA BÜYÜK OLAYLAR ÇIKTI!..

Samsun'da Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı protesto etmek için aşırı sol grupların yaptığı eylemde, vatandaşlar ile eylemciler arasında arbede yaşandı.

KESK, TKP, Sosyalist Parti, Halkevleri ve bazı üniversite öğrencilerinin katılımıyla Süleymaniye Geçidi'nde, Ahmet Türk'e yapılan saldırıya tepki amacıyla eylem yapılmak istendi. Eylem yapılacağını duyan bazı vatandaşlar, çevrede toplandı. Yaklaşık 100 kadar kişinin katıldığı eylemde, eylemcilerin etrafında polis kordon oluşturdu. Basın açıklaması yapmak isteyen eylemcilere vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Kahrolsun PKK", "Defolun buradan" şeklinde slogan atarak tepkilerini dile getirdi.
Eylemciler etrafında etten duvar ören polis, kordon içinde basın açıklaması yapmalarını istedi. Bu sırada polisle eylemciler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Daha sonra vatandaşlar eylemcilere saldırdı. Polis araya girdi ve eylemcileri olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Eylemciler ile vatandaşlar arasında yaşanan gerginlik arbedeye dönüştü. Gerginliği yatıştıran polis, eylemcilerin parti binalarına gitmelerini sağladı.
TKP İl Binası önünde toplanan vatandaşlar, attıkları taşlarla partinin camlarını kırdı. Polisin müdahalesiyle durum sakinleştirildi. Olayda elinde bıçak ele geçen M.C. isimli bir genç gözaltına alındı.
MUSTAFA DÖVER-DERYA YETİM-MUAMMER AY-SAMSUN

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:44

İLGİLİ HABERLER