Gündem
  • 20.3.2015 23:13

Savcı Sayan Abdullatif Şener'i fena bozdu

Savcı Sayan ile Abdüllatif Şener arasında Beşar Esed kavgası yaşandı. Sayan, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek başkanlığındaki 13 kişilik heyetin Beşşar Esed'in ziyaretine gitmesine eleştirerek Erdoğan'ın Davos'taki fotoğrafını gösterip, "Biz buyuz" dedi.

tvem'de yayınlanan Gerçekler programında Savcı Sayan ile Abdüllatif Şener arasında Beşşar Esed kavgası yaşandı.

Yüzbinlerce insanın ölümünden sorumlu tutulan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'ın davetlisi olarak Şam'a giden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek başkanlığındaki 13 kişilik heyetteki isimler dikkat çekmişti. O heyetin arasında AK Parti'den ayrıldıktan sonra Türkiye Partisi'ni kuran ancak bir süre sonra partiyi kapatan Abdüllatif Şener de vardı.

Savcı Sayan, Şener'in Esed ile görüşmesine sert tepki gösterdi.

Sayan, Abdullatif Şener'e, "Sizin bir haftaki önceki Esed ziyaretinizi gördükten sonra siz bugün 'Gezi' hakkında ne konuşursanız ben size saygı duyarım. Çünkü sizin art niyetli olduğunuza inanıyorum o konuda" diye konuştu.

Şener'e, "Siz buraya nasıl gidersiniz?" diye soran Sayan, Esed'in yaptığı katliamların fotoğraflarını gösterdi. Bunun üzerine Şener, "O katliamların tamamı muhalefetin, IŞİD''in, Özgür Suriye Ordusu'nun, El-Nusra'nın katliamları" iddiasında bulundu.

"Asla" karşılığını veren Savcı Sayan, Şener'in de yer aldığı görüşmedeki fotoğrafı gösterip "Esed'in böyle durması beni bir Türk vatandaşı olarak rahatsız ediyor. Siz Amerika'yla aynı düşünüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

'BİZ BUYUZ'

Şener'in "Amerika ile İsrail ile aynı düşünen sensin" iddiasında bulunması üzerine Sayan, önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı iken Gazze'deki ziyareti sırasında ağladığı fotoğrafı gösterdi ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde Davos'taki 'One minute çıkışının fotoğrafını gösterip, "Ben böyle düşünüyorum. Bu halk. Türkiye Cumhuriyeti. Mazlumlar. Biz buyuz" diye konuştu.

'ESED İLE NE İŞİNİZ VAR?'

Abdüllatif Şener, Sayan'ın "Esed ile ne işiniz var?" sorusuna ise cevap veremedi. Savcı Sayan sorusunda ısrarcı olunca, Şener, "Türkiye'nin menfaati için" diyerek savunma yapmaya çalıştı.

Buna karşılık Sayan, "Çözüm sürecine karşı çık, Esed ile buluş ondan sonra da ben 'Türkiye'nin yurtseveriyim' de. Olmaz ki böyle. Esed zalimlerin devleti, Kenan Evren'in devleti" dedi.

beyazgazete

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:28

İLGİLİ HABERLER