Gündem
  • 6.7.2015 23:47

Savcıyı tehdit eden Fethullahçıya 53 yıl hapis cezası

KPSS soruşturması savcısını tehdide dava..

KPSS'deki usulsüzlük iddialarını soruşturan Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'a, "örgüt üyelerinin gözaltına alınmasını ve yasa dışı faaliyetlerinin deşifre edilmesini engellemek" için telefonla şantajda bulunduğu kaydedilen kişi hakkında, "terör örgütü üyesi olmak, terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde şantaj, görevi yaptırmamak için direnme ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçlarından 53 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İddianamede, şüpheli Nuri Öztürk'ün, Etimesgut'ta bir okulda rehber öğretmenlik yaptığı ve kardeşinin de soruşturulan 2010 KPSS'de 110 ve üzeri net yapan şüpheliler arasında yer aldığı belirtildi.

Öztürk'ün, "soruşturma kapsamındaki operasyonu, örgüt üyelerinin gözaltına alınmasını ve yasa dışı faaliyetlerinin deşifre edilmesini engellemek" istediği ifade edilen iddianamede, sanığın, bu amaçla iletişim hizmetleri veren iş yeri bulunan arkadaşı Ü.K'ye giderek, "okul çalışanları olduğunu" söylediği kişilerin nüfus cüzdanı fotokopileri üzerinden GSM ve data hatları aldığı anlatıldı.

Öztürk'ün, sahte abone sözleşmelerine istinaden aldığı 14 hattan birini, Savcı Erkman'a tehdit ve şantajda bulunması için kimliği henüz belirlenemeyen başka bir örgüt üyesine verdiği belirtilen iddianamede, Savcı Erkman'ı 22 Mart 2015'te arayan, kimliği belirsiz şüphelinin şantajda bulunduğu kaydedildi.

TWITTER'DAKİ HESAP
Örgütün kontrolündeki "fuatavni" Twitter hesabından, bir gün sonra, Savcı Erkman'a yönelik aynı mahiyetteki paylaşımlara dikkat çekilen iddianamede, "Örgüt tarafından, Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın görev yapmasını engellemek, soruşturmaya tabi tutulan örgüt üyelerini korumak ve kamuoyunda gerçek dışı bir algı oluşturmak amacıyla, organize şekilde hareket edildiği belirlenmiştir" denildi.

Savcı Erkman'ın, konuşmayı, cep telefonundaki uygulama vasıtasıyla kaydettiği aktarılan iddianamede, suçta kullanılan hattın sadece 2 görüşmesinin bulunduğu, bunlardan birinde de Erkman'ın arandığı belirtildi.

Hattın baz bilgilerine, GSM şirketiyle yapılan yazışmalara ve bilirkişi raporlarına yer verilen iddianamede, Öztürk'ün ev aramasında, adlarına GSM hattı aldığı kişilerin kimlik fotokopilerinin ele geçirildiği, bu kişilerin tamamının ise ifadelerinde, kimlik fotokopilerini, resmi işlemler için Keçiören İlçe Tapu Müdürlüğüne verdiklerini anlattıklarına dikkat çekildi.

Öztürk'ün, bu kimlikleri, tapu müdürlüğündeki, kimliği belirlenemeyen kişilerden elde ettiği vurgulanan iddianamede, Öztürk'ün evinde "komiser yardımcılığından polis memurluğuna atanan personel listesi" evrakının, "gözaltına alınan örgüt üyelerine destek amaçlı çağrı yazısı"nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içerikli yazının fotoğraflarının bulunduğu, ayrıca Öztürk'ün, Fetullah Gülen'in konuşmalarının yayınlandığı internet sitelerini takip ettiğinin belirlendiği kaydedildi.

EMNİYET RAPORU HATIRLATILDI
Öztürk'ün, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu, örgütün hukuk dışı amaçları doğrultusunda eylemlerde bulunduğu ifade edilen iddianamede, FETÖ/PDY hakkında terör örgütü olduğuna dair verilmiş ve kesinleşmiş yargı kararı bulunmasa da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığınca düzenlenen rapora göre, bunun, "Terörle Mücadele Kanunu'nda ifade edilen, Anayasa'da belirtilen, cumhuriyetin niteliklerini, siyasi, hukuki, sosyal, laik, ekonomik düzenini değiştirmek, devletin ve cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, devlet otoritesini zaafa uğratmak, yıkmak veya ele geçirmek, devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak amacıyla kurulmuş terör örgütü niteliğinde olduğu" belirtildi.

Bu nedenlerle Öztürk'ün, "silahlı terör örgütü üyesi olmak, terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde şantaj, görevi yaptırmamak için direnme ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçlarını işlediği savunulan iddianamede, Öztürk'ün, kimlik fotokopilerini kullandığı 7 kişi için, "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçundan 7 kez cezalandırılması istendi.

Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde Öztürk, 26 yıl 6 aydan 53 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanacak.

TAKİPSİZLİK KARARI
İddianamenin son bölümünde, Ü.K. ve G.K. adlı kişiler hakkında şantaj, silahlı terör örgütüne üye olma ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarından kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar verildiği bildirildi.
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:29

İLGİLİ HABERLER