Gündem
  • 22.8.2017 14:28

Savunma Bakanlığı'ndan FLAŞ açıklama

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 7 general ve amiralin atamalar öncesi emekliliğini istediği belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 20 Ağustos’taki Resmi Gazete’de yayımlanan atamalar öncesi Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) emeklilik isteyen general ve amiral olduğunu doğruladı. Askeri kulislerde emeklilik isteyenlerin sayısı 10 olarak konuşuluyordu. Ancak MSB’nin dün yaptığı yazılı açıklamada bu sayı 7 olarak verildi. Yine askeri kulislerde, sözkonusu general ve amirallerden atama kararları yayınlanmadan önce emekliye ayrılmalarının istendiği aksi takdirde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevden alınacaklarına dair kendilerine haber gönderildiği iddia edilmişti.

KENDİ İRADELERİYLE

MSB’nin dünkü açıklamasında ise, “TSK’da görevli yedi general ve amiralimiz, atama çalışmalarından önce kendi istek ve iradeleriyle emeklilik talebinde bulunmuşlardır. Yapılan değerlendirme sonucunda Bakanlığımızca emeklilik başvuruları 18 Ağustos 2017 tarihinde onaylanmıştır. Söz konusu personelin emeklilik işlemlerinin, 20 Ağustos 2017 tarihinde yayımlanan general/amiral atamalarıyla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır” denildi.

İDDİALARA YANIT YOK

Savunma Bakanlığı kaynakları, “General ve amirallerin emekliliğe zorlandıkları” iddiası ile emekliye ayrılanların isimleriyle ilgili  soruları yanıtsız bıraktı.

 

Güncellenme Tarihi : 22.8.2017 14:38

İLGİLİ HABERLER