Gündem
  • 30.10.2014 11:52

Şehit Astsubay Ordu'da toprağa verilecek

DİYARBAKIR'da dün akşam maskeli 2 kişinin saldırısında uğrayan ve kaldırıldığı hastanede tüm çabalara karşın şehit olan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun cenazesi bugün Diyarbakır'da yapılacak tören ardından memleketi Ordu'nun Ünye İlçesi'ne gönderilecek.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Körhat Caddesi üzerinde kurulan semt pazarında dün saat 16.30 sıralarında eşi Esra ile alışverişe çıkan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'nda görevli Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu, yüzleri maskeli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın şehit oldu.

Şehit Astsubay Üstçavuş Aydoğdu'nun cenazesi bugün saat 11.00'de Diyarbakır'da yapılacak törenin ardından uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na gönderilecek. Şehit Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun cenazesi buradan memleketi Ordu'nun Ünye İlçesi'ne bağlı Pelitliyatak Mahallesi'nne götürülerek toprağa verilecek.

Genelkurmay Başkanlığı bu sabah internet sitesinde Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun şehit edilmesiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"29 Ekim 2014 günü saat 16.50 sularında, Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesi Körhat mahallesi Çarşamba pazarında ailesi yanında olduğu halde alışveriş yapmakta olan Hv.Astsb.Üçvş. Nejdet Aydoğdu yüzleri maskeli, kimlikleri ve eşkalleri henüz belirlenemeyen iki kişi tarafından, yakın mesafeden başına ateş edilmek suretiyle ağır yaralanmış, ancak kurtarılamayarak şehit olmuştur. Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

DİYARBAKIR- SAMSUN, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:41

İLGİLİ HABERLER